miercuri, ianuarie 22, 2020
Acasă > Social > Primăria Mangalia construieşte locuinţe pentru tineri pe fostele fundaţii ale Daewoo

Primăria Mangalia construieşte locuinţe pentru tineri pe fostele fundaţii ale Daewoo

În şedinţă ordinară, consilierii au decis acordarea mai multor facilităţi pensionarilor cu venituri reduse, dar şi persoanelor înregistrate cu grave probleme de sănătate. De asemenea, mandatul de consilier al democrat liberalului Paul Foleanu, mult discutat şi contestat a fost validat de Consiliul Local cu 12 voturi „pentru” şi 3 abţineri.

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a convocat Consiliul Local în şedinţă ordinară pentru a dezbate proiecte care vicează dezvoltarea locală şi acordarea de ajutoare persoanelor care au nevoie de sprijin. Astfel, aleşii locali au aprobat iniţiativa primarului de reabilitare a pieţei Saturn, situată pe strada Rozelor, amenajarea unui obor pe un teren aparţinând domeniului privat al municipalităţii, acordarea de facilitaţi pensionarilor, elevilor şi studenţilor pe rutele de transport public în comun aparţinând unităţii administrativ teritoriale Mangalia, majorarea de la 700 la 800 de lei a limitei cuantumului pensiei, necesar acordării ajutoarelor de urgenţă constând în alimente pentru pensionarii cu domiciliul în localitate. Mai mult decât aceste iniţiative, edilul a propus spre dezbatere CL un proiect referitor la majorarea de la 35 de lei la 40 de lei a valorii ajutoarelor de urgenţă acordate persoanelor cu dizabilităţi de gradul I şi II, care au peste 60 de ani şi nu realizează venituri. Toate aceste proiecte au primit votul de încredere al consilierilor locali, urmând ca în perioada imediat următoare să fie implementate, conform legislaţiei în vigoare.

De asemenea, tinerii din municipiu au un motiv de bucurie, primarul Cristian Radu a găsit o soluţie pentru multele solicitări de obţinere a unei locuinţe. Astfel, atât pentru tinerii sub 35 de ani, cât şi pentru cazurile sociale, Primăria va prelua un imobil în cadrul Liceului „Ion Bănescu” (unul dintre cămine), cât şi fundaţiile unor construcţii ce aparţin Daewoo Mangalia Heavy Industries, pe care le vor finaliza şi acorda solicitanţilor.

În aceeaşi şedinţă, consilierii au validat mandatul de consilier a democrat liberalului Paul Foleanu. Comisia de validare a dat aviz favorabil pentru Foleanu, însă Foleanu a obţinut 12 voturi „pentru” validare , iar consilierii Dan Moldovan, Bogdan Maganu şi Marian Guţă s-au abţinut de la vot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *