Primăria Năvodari a mai câştigat un proiect: „Reabilitarea unui teren degradat prin amenajarea unei Baze sportive”, care va beneficia de sponsorizare din partea Grupului Rompetrol!

Primăria Năvodari prin Direcţia de Asistenţă Socială a participat la o licitaţie de proiecte deschisă de Grupul Rompetrol, în cadrul celei de-a treia ediţii a programului naţional „Împreună pentru fiecare”.

Alături de alte 18 proiecte, proiectul propus de Direcţia de Asistenţă Socială a fost selectat pentru implementare dintr-un număr total de 195 proiecte şi vizează îmbunătăţirea condiţiilor de mediu existente în zona străzii Plopilor – Şcoala “Grigore Moisil”, prin amenajarea unei Baze sportive destinate sportului de masă la care vor avea acces copiii, tinerii şi toate persoanele doritoare de mişcare în aer liber.
Beneficiind de un buget de 45.000 lei, proiectul îşi propune în cele 3 luni de derulare -începând din 1 august a.c.- să amenajeze un teren de handbal (cu suprafaţă de joc din răşini acrilice), unul de volei şi unul de baschet, o pistă de atletism şi o tribună pentru spectatori. De asemenea, pentru crearea tuturor condiţiilor de a practica un sport în aer liber, se are în vedere şi îmbunătăţirea condiţiilor de mediu existente prin crearea de spaţii verzi (flori şi alte plante ornamentale, copaci, băncuţe, coşuri de gunoi etc.)

O alta componenta a proiectului vizeaza informarea copiilor si a populatiei tinere privind importanta pastrarii unui mediu curat si sanatos, cat si a efectuării în mod constant a unui sport (o conditie pentru a preveni obezitatea infantila care a crescut alarmant in ultima perioada).  In acest sens, in parteneriat cu Organizatia Ecologista “Mare Nostrum” Constanta, se va organiza un concurs cu tema: “Recicleaza! Viata ta conteaza!”, la care vor participa elevii celor trei scoli năvodărene, care se va finaliza cu o expoziţie şi premierea celor mai reuşite lucrări. De asemenea, se vor organiza intalniri in unitatile de invatamant, in cadrul carora dr. Raţiu Carmen, alt partener al proiectului, insotit de voluntarii institutiei, va prezenta importanta efecutarii exercitiilor fizice, impreuna cu un regim alimentar corect; vor fi distribuite pliante informative.
Mulţumim şi pe această cale Grupului ROMPETROL pentru posibilitatea acordată de a realiza proiecte în domeniul sănătăţii şi protecţiei mediului, care contribuie la dezvoltarea comunităţii noastre. Acesta este pentru al doilea an consecutiv un partener social important al Primăriei Năvodari (în anul 2010, Rompetrol a sponsorizat renovarea şi dotarea Cabinetului Stomatologic Şcolar Năvodari cu suma de 50.000 lei).
De asemenea, mulţumim tuturor celor care au votat acest proiect, demonstrând astfel o atitudine civică, responsabilitate şi solidaritate socială.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *