Wednesday, 26 September 2018
Acasă > Administratie > Primăria Năvodari anunță înființarea unei Unități de îngrijiri persoane vârstnice

Primăria Năvodari anunță înființarea unei Unități de îngrijiri persoane vârstnice

Primăria Năvodari dorește înființarea unei Unități de îngrijiri persoane vârstnice și centru de zi în localitate.

”Vă anunțăm că am depus un nou proiect pentru a fi finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional – Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și socială. Este vorba despre proiectul intitulat ,,Unitate de îngrijiri persoane vârstnice și centru de zi Oraș Năvodari”, menționează administrația locală.

Valoarea proiectului se ridică la aproape 3 milioane de lei, bani proveniți în special din fonduri europene, contribuția Primăriei Năvodari fiind de 2%.

Potrivit autorităților, aproximativ 150 de persoane vârstnice  ar urmă să beneficieze de activitățile desfășurate în centrul zi sau de serviciile oferite de unitatea de îngrijiri medicale.

Este vorba despre controlul tensiunii arteriale, al pulsului și al greutății, măsurarea glicemiei, supravegherea medicației, educație pentru sănătate, activități ergoterapeutice și distribuirea de ajutoare provenite din donații.

De asemenea, persoanele vârstnice vor beneficia de îngrijire la domiciliu, servicii de bază precum igienă corporală, hrănire și hidratare, transfer și mobilizare, deplasare în interior și comunicare, sprijin pentru preparare hrană, activități de menaj și  deplasare în exterior, dar și de consiliere psihologică sau privind drepturile sociale.

Pentru realizarea acestor acțiuni, Unitatea de îngrijiri persoane vârstnice va fi dotată cu 2 autoturisme necesare pentru deplasarea la domiciliile persoanelor vârstnice, cu echipamente terapeutice, ustensile, aparatură IT și mobilier adecvat.

Primăria Năvodari precizează că în ceea ce privește Centrul de zi, acesta va reprezenta componenta administrativă și socio-culturală a proiectului, urmând să găzduiască:

-activități de socializare și petrecere a timpului liber;

-activități sportive de grup;

-activități cultural artistice;

-consiliere psihologică gratuită;

-consiliere juridică gratuită;

-gimnastică de întreținere fizică.

Pentru funcționarea Unității de îngrijiri persoane vârstnice și centru de zi Năvodari, va fi reabilitată și modernizată o clădire deja existentă.

Construcția se află în apropierea sediului SC Termica Distribuție Năvodari și va avea deasupra ultimului etaj o terasă circulabilă prevăzută cu gazon (acoperiș verde), aceasta urmând să fie prima clădire verde din orașul Năvodari.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.