Primăria Năvodari, precizări privind stema orașului

  •  
  •  
  •  
  •  

Primăria Năvodari face unele precizări, în urma unor informații apărute în spațiul public privind stema orașului.

”-Desenul care reprezintă stema actuală a orașului Năvodari a fost creat în anul 2009, însă niciodată nu a fost aprobat oficial și recunoscut de instituțiile abilitate ale statului.

-Adoptată de Consiliul Local în data de 15 aprilie 2009, stema actuală nu îndeplinește condițiile legale din punct de vedere heraldic și istoric. De aceea, actuala stemă nu a fost avizată NICIODATĂ de Comisia Națională de Heraldică a Academiei Române și apoi aprobată prin Hotărâre de Guvern.

-Ceea ce înseamnă că, în mod oficial, Primăria Năvodari nu are stemă. Mai mult, în perioada 2009-2016, Primăria Năvodari nu a făcut demersuri legale pentru a omologa stema orașului, ceea ce încercăm să facem noi acum.

-În prezent, au fost concepute trei variante de stemă a orașului Năvodari, așa cum prevede legea, care s-au aflat în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Năvodari începând cu data de 16 octombrie, urmând ca în ședința de Consiliul Local din 28.11. 2019 să se voteze o singură variantă.

-Potrivit HG nr. 25/2003, varianta finală de stemă aprobată prin Hotărâre de Consiliu Local va mai parcurge o serie de pași legali (Comisia Județeană, Comisia Națională de Heraldică, Ministerul Afacerilor Interne), finalizați cu adoptarea unei Hotărâri de Guvern și publicarea în Monitorul Oficial.

-În elaborarea noii steme, Primăria Năvodari a încercat să ajungă la un model cât mai asemănător cu actuala stemă, însă specialiștii care au elaborat cele trei variante au precizat că întocmirea trebuie să respecte o simbolistică specifică, ținând cont și de informațiile furnizate prin completarea unui chestionar heraldic.

Aveți mai jos cele 3 variante de stemă, așa cum au fost concepute de specialiști!”, se arată în comunicatul Primăriei Năvodari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *