Acasă > Administratie > Primarii, nemulțumiți de salarizarea funcționarilor publici

Primarii, nemulțumiți de salarizarea funcționarilor publici

Asociatia Comunelor din Romania va trimite Guvernului o lista cu revendicari urgente din partea a peste 2.800 de primari, scrie ştiripesurse.ro.

Edilii sunt nemulţumiţi de nivelul de salarizarii din primării si cer bani de la Guvern.

De asemenea, şefii administraţiilor locale solicită reducerea numarului de consilieri locali din comune pentru ca intreaga clientela de partid sufoca activitatea micilor primarii, numarul mare de consilieri nu se justifica si partidele nu fac altceva decat sa aiba in functii niste oameni care “duc galeti prin comuna” in campanie.

Se doreşte şi eliminarea raspunderii juridice a primarilor si la tragerea in schimb la raspundere a specialistului din primarie care a intocmit documentul.

O alta doleanta a primarilor de comune este ca sefii de CJ-uri si primarii sa-si aleaga singuri vicepresedintii/viceprimarul. De asemenea, toate numirile in functiile publice locale trebuie sa se faca in teritoriu si Bucurestiul sa fie scos din joc, mai cer primarii.

Presedintele ACoR, Emil Draghici, a declarat pentru stiripesurse.ro ca lista completa va ajunge la Liviu Dragnea la finalul acestei saptamani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *