Primarul Nicolae Matei sustine referendumul privind desfiintarea judetului si ii cheama pe navodareni la vot

Locuitorii judetului Constanta sunt chemati pe 6 noiembrie sa decida daca isi doresc sau nu desfiintarea judetului Constanta, prin reorganizare teritoriala

Nicolae Matei, primarul orasului Navodari, in calitatea sa de sef al administratiei locale, dar si de vicepresedinte al organizatiei judetene Constanta a Partidului Social Democrat declara ca va sustine demersul presedintelui Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Daniel Constantinescu privind organizarea si desfasurarea referendumului privind desfiintarea judetului Constanta.

In acest sens, edilul precizeaza ca, desi, la nivel local exista social democrati care sunt de acord ca judetul Constanta sa fie desfiinta, in calitatea pe care o detine, Nicolae Matei ii indeamna pe cetatenii cu drept de vot din orasul Navodari sa se prezinte, duminica, 6 noiembrie, la urne pentru a raspunde prin DA sau NU la intrebarea: „Sunteţi de acord cu desfiinţarea unităţii administrativ – teritoriale, judeţul Constanţa?”. “Cetatenii cu drept de vot din orasul Navodari, dar si din intreg judetul sunt chemati sa se prezinte in data de 6 noiembrie la referendum; vor decide daca isi doresc sau nu desfiintarea judetului Constanta, asa cum au propus presedintele Traian Basescu si PDL. Navodarenii au trecut printr-un referendum – cel cu groapa de gunoi, cand au decis printr-un procent mai mult decat decisiv ca resping un proiect care nu le face bine. Si de data aceasta, consider ca acestia pot decide, chiar daca oamenii s-au saturat de tot de inseamna acest dute-vino al acestui Guvern”, declara primarul Matei.

Facem precizarea ca organizarea unui referendum a fost aprobata inca din şedinţa CJ, desfăşurată în data de 26 iunie 2011, aleşii judeţeni aproband, cu unanimitate de voturi, organizarea referendumului judeţean având tema „Consultarea cetăţenilor judeţului cu privire la desfiinţarea unităţii administrativ – teritoriale, judeţul Constanţa” şi trecerea lui în regiunea Sud – Est, alături de judeţele Tulcea, Brăila, Galaţi, Vrancea şi Buzău. Data propusă a fost 17 iulie, însă prefectul Claudiu Palaz a atacat în contencios hotărârea CJ, astfel că data nu a fost respectată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *