miercuri, septembrie 18, 2019
Acasă > Administratie > Primarul Radu Mazăre a declarat că va scoate la vînzare Cazinoul din Portul Turistic Tomis, prin licitație internațională.

Primarul Radu Mazăre a declarat că va scoate la vînzare Cazinoul din Portul Turistic Tomis, prin licitație internațională.

Cazinoul din Portul Turistic Tomis va fi scos la vînzare, cu licitație internațională – cel puţin aceasta este declarația edilului Radu Mazăre în cadrul ședinței ordinare a consiliului local. Pentru că Ministerul Dezvoltării și-a depășit termenul de restaurare a Cazinoului de la malul mării, Primăria Constanţa îl va revendica și îl va scoate la licitație. Banii pentru reabilitarea clădirii istorice vor fi folosiți pentru construirea unei baze de agreement nautic pe lacul Siutghiol. Potrivit declarațiilor edilului Constanței, Radu Mazăre, Cazinoul Constanța se află în administrarea Ministerului Dezvoltării de mai bine de un, timp în care nu lucrurile nu s-au clintit. – Noi am întrecut, după discuțiile pe care le-am avut cu Adam Udrea și în care ne spunea că ne va repara Cazinoul. Am emis o hotărîre de consiliu local și am fost de acord ca imobilul să ajungă la Ministerul Dezvoltării pentru un an de zile, timp în care Ministerul este obligat să înceapă lucrările. Pînă la ora actuală nu a început lucrările. S-au încurcat în contestații, licitații și așa mai departe. E expirat termenul, iar ca atare o să le facem solicitare să ne dea Cazinoul înapoi, pe care îl vom scoate la vînzare.  a spus Mazăre.

Edificiul istoric urmează să fie licitat pe piața internațională, iar banii alocați lucrărilor de reparație să fie investiți în turismul estival. Consilierii locali au votat miercuri proiectul de construire a unei baze de agreement nautic la Constanța, care ar putea aduce la malul Mării Negre și mai mulți vizitatori decît sezonul acesta estival, cînd a fost înregistrat un număr record de turiști. – Banii care fuseseră alocați anul acesta pentru repararea Cazinoului, respectiv 1,6 milioane de euro din totalul de 10 milioane de euro necesari pentru reabilitarea Cazinoului, am discutat cu ministrul Helvic și a fost de acord, iar banii vor reveni tot Constanței și vom construi din ei pînă în sezonul viitor un teleschiu pe lacul Siutghiol, care va avea 750 de metri lungime și două pasarele în capete, de unde vor putea fi urmăriți cei care se vor da cu schiurile sau cu wave board-ul si sunt convins că va atrage mii de turisti pe perioada sezonului estival. “, a mai afirmat edilul constănțean. 

Proiectul bazei de agreement nautic a fost votat cu majoritate de voturi în ședința ordinară a Consiliului Local Constanța, la care au participat 22 de consilieri locali. Proiectul teleschiului este în faza studiului de fezabilitate însă primarul Mazăre este încrezător că la anul pe vremea sezonului estival, primii turiști se vor putea bucura de o plimbare cu teleschiul prin Mamaia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *