sâmbătă, 19 septembrie 2020
Acasă > Educatie > Primele rezultate de la BAC

Primele rezultate de la BAC

Peste 50 la sută dintre elevii care au susţinut în aceste zile probele de evaluare a competenţelor lingvistice la limba română s-au clasat la nivelul experimentat. La nivelul judeţului Constanţa, aproximativ 6.000 de absolvenţi de liceu au participat la prima probă a bacalaureatului.

La evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, 3.269 de candidaţi sunt clasaţi la nivelul experimentat, 1.602 la nivelul avansat şi 1.024 la nivel mediu.  Clasificarea pe niveluri se face în funcţie de mai multe criterii. La această probă au absentat 168 de candidaţi.

„Pentru a obţine un nivel de utilizator avansat, elevii trebuie să citească în mod corect, cursiv şi coerent, să formuleze clar şi coerent ideile textului care este la prima vedere. La exprimarea şi argumentarea unui punct de vedere, elevul trebuie să susţină un punct de vedere într-un mod persuasiv, la organizarea discursului, acesta trebuie să poată susţine un discurs clar şi coerent”, a declarat Cristina Ivan, purtător de cuvânt ISJ Constanţa.

La proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă nu s-a înregistrat niciun absent. 9 candidaţi au obţinut calificativul de nivel experimentat, 3 elevi se situează la nivelul avansat, iar unul la nivel mediu. Cei care au absentat la probele orale nu vor putea promova examenul de bacalaureat. Următoarea etapă se va desfăşura în perioada 17- 21 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *