Primul program de internship organizat de Guvernul României

Guvernul a lansat la finele săptămânii trecute primul program de internship din administraţia centrală.
Programul de Guvernare, pe Direcţia de Acţiune Tineret, prevede „crearea unui sistem real de internship în administraţia publică centrală şi locală pentru studenţii cu rezultate deosebite”.
Pentru a fi incluşi în Programul internship@gov.ro, tinerii trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele criterii de eligibilitate:
•                  să deţină cetăţenia română;
•                  să aibă vârsta de până la 25 de ani la momentul debutului programului;
•                  să fie studenţi ori tineri absolvenţi ai programelor universitare de licenţă;
•                  să cunoască bine cel puţin o limbă străină de circulaţie internaţională;
•                  să aibă cunoştinţe de bază în domeniul IT (respectiv cunoştinţe avansate pentru aplicaţii la Direcţia Servicii Online şi Design).
Candidaţilor ce vor fi aleşi pentru lista scurtă li se vor solicita materiale justificative suplimentare în sprijinul aplicaţiei lor.
Formularul de aplicaţie poate fi accesat din pagina de internet internship.gov.ro.    Termenul limită pentru depunerea aplicaţiilor este 1 iulie 2013 (inclusiv). Aplicaţiile primite ulterior nu vor fi luate în considerare.
Tinerii selectaţi vor fi repartizaţi, în raport cu competenţele acestora, într-una dintre următoarele structuri din interiorul Palatului Victoria : Cancelaria Primului-ministru sau Secretariatul General al Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *