Acasă > Eveniment > Primul sens giratoriu suspendat din Romania a fost inaugurat

Primul sens giratoriu suspendat din Romania a fost inaugurat

Primul sens giratoriu suspendat din Romania a fost inaugurat sambata la ora 14:00 in judetul Prahova, pe DN 1B in zona de nord a orasului Ploiesti la intersectia spre Paulesti.

De la ora 14:00, oficialitatile au traversat cu autocarele pentru o proba de rezistenta pasajul rutier “DJ 102 peste DN1B”. Dupa aceasta proba a inceput montarea dispozitivelor de acoperire a rosturilor de dilatatie, in prezenta lui Constantino Tagliente, reprezentant al furnizorului Tensacciai din Italia, scrie jurnalulph.ro.

Proiectul de infrastructura este finantat din fonduri europene si va costa aproximativ 79 de milioane de lei, contributia Consiliului Judetean Prahova fiind de 3 milioane de lei. Pasajul rutier suprateran are o raza exterioara de 51 de metri si o latime de 11 metri.

Pentru reabilitarile de poduri si pasaje pentru drumuri nationale, CNADNR aloca 145,1 milioane lei. Anul acesta, bugetul total pentru infrastructura este de 4,23 miliarde lei din care 1,73 miliarde lei sunt pentru constructia de autostrazi, 948,8 milioane lei pentru reabilitarea drumurilor nationale si 740,5 milioane lei pentru variantele de ocolire.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) vrea sa inaugureze in acest an 95 de kilometri de autostrada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *