Acasă > Comunicate > Prins în timp ce dădea mită

Prins în timp ce dădea mită

COMUNICAT

La data de 06.08.2013, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa (S.J.A.), sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, l-au prins în flagrant pe numitul D.S., administrator  al unei societăţi comerciale, în timp ce îi oferea suma de 600 lei, agentului de poliţie B.C.M., ajutor şef de post în cadrul Postului de Poliţie Nicolae Bălcescu, din judeţul Constanţa pentru a nu-i întocmi lucrare penală privind unele fapte de natură economică, constatate cu ocazia efectuării unui control în ziua de 05.08.2013.

În fapt, în seara zilei de 05.08.2013 agentul de poliţie B.C.M. cu ocazia unei sesizări, s-a deplasat la un  bar din localitatea Nicolae Bălcescu unde a constatat mai multe contravenţii şi infracţiuni., sens în care l-a invitat pe administratorul barului cu documentele societăţii, a doua zi, la sediul postului de poliţie pentru cercetări.

În dimineaţa zilei de 06.08.2013, numitul D.S. s-a prezentat la sediul postului de poliţie, fără documentele solicitate, şi a încercat să-i ofere agentului de poliţie B.C.M.  o sumă de bani neprecizată, dar în care puteau fi observate mai multe bancnote cu cupiura de 5, 10, 50 şi 100 lei., cu scopul ca acesta să nu îşi îndeplinească în mod corespunzător atribuţiile de serviciu, sumă pe care a refuzat-o precizându-i verbal să revină în jurul orei 14.00.

La data de 06.08.2013, orele 11.30 poliţistul a depus denunţ la S.J.A. Constanţa, care a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Ca urmare, ofiţerii S.J.A. Constanţa sub coordonarea procurorului desemnat, au organizat flagrantul, ocazie cu care, D.S. a fost prins în timp ce îi oferea poliţistului  suma de  600 lei.

Faţă de numitul D.S., s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 07.08.2013 să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

În prezent, numitul D.S. este cercetat, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 255 din C.p.., în referire la art. 7 alin. 2 din Legea nr. 78/2000.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

Menţionăm că, agentul de poliţie B.C.M. este promoţie 2012 şi a participat la o activitatea de informare pe linie de prevenire a corupţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *