duminică, februarie 23, 2020
Acasă > Eveniment > Prins la braconat

Prins la braconat

Acţionând pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Pardina au confiscat 10 vintire şi 41 kilograme de peşte din specia caras de la un cetăţean român care pescuia fără autorizaţie.

În data de 28.07.2014, în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră l-au depistat, în zona lacului Tatarciuc, pe S.C. în vârstă de 54 de ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea, în timp ce desfăşura activităţi de pescuit dintr-o ambarcaţiune din fibră de sticlă.

În urma verificării ambarcaţiunii au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 10 vintire în valoare de aproximativ 1.000 lei şi 41 kilograme de peşte din specia caras.

Întreaga cantitate de peşte a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar persoana în cauză este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,pescuit comercial fără licenţă şi autorizaţie de pescuit şi ,,deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64, din O.U.G. 23/2008.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *