Acasă > Administratie > Procesul de coruptie al italianului Vincentelii, amanat pana pe 7 martie

Procesul de coruptie al italianului Vincentelii, amanat pana pe 7 martie

Neinceperea urmaririi penale pentru primarul orasului Navodari, Nicolae Matei, in dosarul de coruptie in care patronul SC Ecological Center SA Navodari, Roberto Vincentelli a fost trimis in judecata – ramane valabila prin respingerea ca nefondata a plangerii impotriva rezolutiei procurorului de netrimitere in judecata, formulata de italian.
In alt dosar, astazi, Tribunalul Constanta a amanat judecata, la cererea avocatului inculpatului Tudorel Calapod, care a motivat cererea pentru ca era plecat din localitate.
“Avocatul inculpatului Tudorel Calapod a cerut amanarea pe motiv ca este plecat din localitate. Noi ne-am aratat revoltati de aceasta solicitare si ne-am opus vehement cererii de amanare. Totusi, avand in vedere complexitatea cazului, instanta a admis cererea de amanare si a dispus acordarea unui nou termen de judecata pentru care vor fi citati aceiasi martori, la data de 7 martie a.c. Este important sa facem precizarea ca inculpatul Tudorel Calapod a solicitat, prin avocat, celeritate, respectiv rapiditate, in solutionarea acestui dosar, cat si emiterea unui mandat de aducere pe numele martorului Nicolae Matei, iar acum cand martorii s-au prezentat a cerut amanarea cauzei”, a declarat avocatul primarului Nicolae Matei, Alexandru Lisievici.
Amintim ca in conformitate cu documentele existente la dosar, italianul Vincentelli a incercat sa-i ofere mita primarului Nicolae Matei, in schimb patronul SC Ecological Center SA sperand sa-si poata desfasura activitatea de depozitare a deseurilor industriale, conform proiectului, lucru care nu s-a intamplat, intrucat edilul Navodariului a respins aceste propuneri din start. De asemenea, primarul Matei nu doar ca a respins propunerile patronului italian, dar a facut toate demersurile legale pentru a nu pune in pericol sanatatea si viitorul locuitorilor orasului Navodari, acestia exprimandu-se, prin referendum, in privinta acestui proiect, procentul fiind zdrobitor pentru initiativa italienilor de la Ecological Center SA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *