luni, februarie 24, 2020
Acasă > Eveniment > Procuror DNA pârât la CSM de avocații lui Constantinescu

Procuror DNA pârât la CSM de avocații lui Constantinescu

Avocaţii lui Nicuşor Constantinescu au declarat, azi, că vor sesiza Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) cu privire la atitudinea procurorului anticorupţie care respinge veridicitatea scrisorilor medicale referitoare la preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

Anunţul în acest sens a fost făcut de apărătorii preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, după terminarea judecării contestaţiei lui Nicușor Constantinescu la decizia Tribunalului Bucureşti de arestare preventivă a sa.

 Avocaţii acestuia au fost nemulţumiţi pentru că procurorul de caz, reprezentant al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), “se face că nu cunoaşte legea ori nu o cunoaşte”.

 “Aceste acte pe care medicii le emit (…) nu sunt puncte de vedere personale ale unui doctor. Reprezintă o analiză elaborată a conducerii spitalului. (…) Azi (joi – n.r.) am avut neplăcuta situaţie de a constata că DNA contestă absolut orice document medical, contestă apostilările secretarului pe justiţie din New York”, a spus avocatul Cătălin Dancu.Dancu a adăugat că preşedintele CJ Constanţa este foarte grav bolnav. “Doamna procuror îşi permite să pună la îndoială toate tomografele, toate rezultatele medicale, probitatea profesională a medicului, nu are nicio limită, fără să aibă cunoştinţe. (…) Cred că singura soluţie liniştitoare pentru DNA este ca domnul Nicuşor Constantinescu să fie mort”, a conchis apărătorul lui Constantinescu.

 Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a luat în discuţie, joi, contestaţia lui Nicuşor Constantinescu împotriva deciziei Tribunalului prin care s-a dispus, din nou, arestarea preventivă a preşedintelui CJ Constanţa.

 Avocaţii acestuia au adus noi înscrisuri medicale semnate de un medic american. Pe de altă parte, procurorul DNA a cerut ca aceste documente să fie prezentate în varianta originală, pentru că există suspciuni cu privire la autenticitatea acestora. “Eu nu mă pot baza pe aceste încrisuri înmânate în copie”, a arătat procurorul DNA.

 Instanţa a rămas în pronunţare, urmând să decidă definitiv dacă Nicuşor Constantinescu va fi arestat sau nu.

Sursă: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *