Acasă > Social > Producătorii de lapte și brânzeturi vor avea nevoie de un certificat care să ateste conformitatea laptelui

Producătorii de lapte și brânzeturi vor avea nevoie de un certificat care să ateste conformitatea laptelui

Producătorii care vând lapte și brânzeturi în piețe sunt nevoiți ca, începând cu luna februarie, să aibă un certificat care să ateste conformitatea laptelui. Acesta costă 180 de lei și trebuie înnoit lunar.

Vânzătorii din piețe trebuie să îndeplinească normele Uniunii Europene în ceea ce privește comercializarea laptelui și a produselor derivate. Astfel, noul certificat le dă mari bătăi de cap și îi pune în fața unei mari dileme: să scumpească sau nu produsele.

Nici cumpărătorii nu sunt foarte încântați de noua lege și sunt îngrijorați de prețul laptelui care ar putea să crească.

40 000 de persoane se estimează că vând lapte și brânzeturi în piețele agroalimentare din România. Pe lângă noul certificat, noile norme îi obligă să filtreze laptele, să îl răcească și să îl depoziteze în vase care să se afle într-o altă încăpere decât animalele. Cei care nu dețin astfel de echipamente, nu vor mai putea vinde. Pentru ei, singura soluție este să îl transporte cât mai repede la un centru de colectare.

T- Bătăi de cap pentru vânzătorii de lapte

R Bogdan Bolojan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *