Producătorul Jerry Bruckheimer are steaua lui la Hollywood

  •  
  •  
  •  
  •  

Producătorul american Jerry Bruckheimer, care de 40 de ani lansează producţii de mare succes, de la ‘Top Gun’ la ‘Piraţii din Caraibe’, are de luni steaua lui pe Hollywood Boulevard: a 2501-a stea a fost inaugurată în prezenţa actorilor Johnny Depp şi Tom Cruise, relatează AFP.

‘Johnny Depp, care l-a interpretat pe căpitanul Jack Sparrow în seria de filme ‘Piraţii din Caraibe’ şi care se va afla în curând în fruntea distribuţiei din ‘Lone Ranger’, produs tot de Jerry Bruckheimer, a spus că producătorul este o ‘legendă’. ‘Fără Jerry nu ar fi existat nici +Piraţii+, nici căpitanul jack’, a afirmat Depp în cadrul unei scurte ceremonii la Hollywood. ‘Prin urmare, trebuie să îi mulţumesc pentru acest lucru. Acest om este o legendă pentru mine şi pentru noi toţi, după cum o dovedeşte mulţimea venită să îl omagieze pentru acestă stea pe care o merita de multă vreme’, a adăugat actorul.

Steaua lui Bruckheimer, 69 de ani, se află în faţa sălii de cinema El Capitan, proprietate a studiourilor Disney, care a distribuit toate ultimele succese ale producătorului, şi a Dolby Theater, unde se decernează premiile Oscar.

‘Visul vieţii mele a început în copilărie, în Michigan, şi a rămas mereu acelaşi: să fac filme’, a declarat producătorul. ‘A fost o călătorie lungă şi pasionantă, de pe străzile oraşului Detroit pe asfaltul Hollywoodului, până să primesc o stea care marchează contribuţia mea la o industrie la care ţin foarte mult’, a mai spus Bruckheimer.

Printre alte celebrităţi prezente la ceremonie s-au numărat actorii Tom Cruise şi Jon Voight.

Lunga filmografie a lui Jerry Bruckheimer cuprinde, printre altele, ‘American Gigolo’, ‘Flashdance’, ‘Poliţist de Beverly Hills’, ‘Top Gun’, ‘Armageddon’, ‘Pearl Harbour’, ‘Piraţii din Caraibe’. Are şi multe seriale de televiziune, printre care ‘CSI-Miami’, ‘CSI: New York’, ‘Cu sânge rece’.

Chiar dacă nu a câştigat niciun Oscar cu filmele sale, Bruckheimer a adus venituri semnificative cetăţii filmului american: se apreciază că încasările globale pentru filmele semnate Bruckheimer se cifrează la 16 miliarde de dolari.

Sursa: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *