Produse agricole dobrogene, omologate ca „brand hercinic”

Mierea de albine, cerealele şi viţa de vie produse în zona Parcului Naţional Munţii Măcinului vor fi omologate ca „brand hercinic”, recunoscut atât în România cât şi în Europa şi vor ajuta astfel la atragerea de turişti în Dobrogea, a anunţat directorul Administraţiei Parcului Naţional Munţii Măcinului, Viorel Roşca.
Primul brand turistic al judeţului Tulcea, denumit după Munţii Hercinici, va avea la bază produse alimentare autohtone, atent selecţionate şi deja recunoscute, pe plan local, ca fiind valoroase.  „Mierea de albine din această zonă a fost trimisă la un laborator de analize din Germania şi a obţinut maximul de punctaj privind conţinutul şi calitatea mineralelor. De asemenea, la Jijila există un soi de viţă de vie, Jijileanca, ce ocupă circa o mie de hectare, şi produce un vin unic în lume ca şi proprietăţi de minerale”, explică Viorel Roşca, citat de obiectivtulcea.ro. Potrivit directorului parcului naţional, a fost deschisă procedura de omologare a două soiuri din paleta de hibrizi dobrogeni, hibridizarea fiind rezultatul interacţiunii factorilor de mediu.
Sub sigla de „brand hercinic” vor fi certificate şi o serie produse agricole specifice comunităţilor din comunele tulcene Hamcearca şi Cerna. Demersurile pentru omologare au început în toamna anului trecut, iar certificatul de „brand hercinic” ar urma să fie obţinut până în luna aprilie a acestui an. „Este o cerinţă şi o modalitate sigură de a introduce Munţii Măcinului în paleta de valori turistice europene. Am luat deja legătura cu două agenţii de turism germane iar faptul că vom avea un brand omologat va da siguranţa că aici este ceva special iar ei sunt provocaţi să vadă dacă ceea ce scriem noi acolo este adevărat. Brandurile omologate la nivel european sunt înscrise în arhiva electronică a agenţiilor de turism şi vom fi astfel vizibili la nivel internaţional”, a mai spus Viorel Roşca.

Sursa: stiri.yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *