Produse contrafăcute în valoare de peste 400.000 lei, descoperite în Portul Constanța

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în Portul Constanța și în P.T.F. Vama Veche bunuri susceptibile de a fi contrafăcute, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, în valoare de aproximativ 425.000 lei.

În data de 07.03.2023, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din China.

În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau aproximativ 7.000 de produse (jucării, cosmetice, parfumuri, articole de marochinărie, articole electronice) care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 415.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

În aceeași zi, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autoturism condus de către un cetățean român în vârstă de 39 de ani.

Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit în bagajele acestuia mai multe perechi de pantaloni și genți, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Persoana în cauză a declarat că a achiziţionat articolele din Turcia, fără a deține documente de provenienţă pentru bunurile transportate.

Produsele, în valoare de aproximativ 11.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Sursa: Garda de Coastă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *