Programe pentru reducerea violenţei în mediul şcolar

Ministerul Educaţiei alocă peste 1,4 milioane lei pentru ca în cel puţin 250 de şcoli să se poată desfăşura programe pentru reducerea violenţei în mediul şcolar, a anunţat ministrul Ligia Deca.

Obiectivele programului de prevenire a violenţei şi infracţiunilor în mediul şcolar vizează crearea unui climat sigur, primitor şi de susţinere în unităţile şcolare; încurajarea preşcolarilor şi a elevilor să raporteze faptele de violenţă şi a martorilor să adopte strategii de susţinere a victimelor şi de descurajare a comportamentelor violente ale autorilor; conştientizarea consecinţelor asociate săvârşirii faptelor de violenţă.

Activităţile care pot fi derulate în şcolile ce se vor înscrie în program sunt vizite tematice, grupuri de sprijin pentru elevi, campanii de conştientizare, concursuri tematice, întâlniri cu reprezentanţi ai Poliţiei şi Jandarmeriei, activităţi de formare a personalului şcolilor, activităţi de dezvoltare a coeziunii colectivelor şcolare etc.

”Alocăm 1.407.473 de lei pentru cel puțin 250 de școli. Numărul estimativ al beneficiarilor: de 20.000 de elevi și 10.000 de părinți. Unitățile de învățământ se pot înscrie la CJRAE/CMBRAE până pe 10 decembrie 2023.

Încurajăm parteneriatele cu organizații nonguvernamentale, instituții publice și alte entități.

Bugetul maxim care poate fi alocat unei unități de învățământ este 4.000 de lei.

Programul de prevenire a violenței și a infracțiunilor în mediul școlar se va desfășura pe parcursul anului școlar 2023-2024.

Bugetul total al programului este alocat de Ministerul Educației, prin Mecanismul Național de Susținere a Prevenirii Criminalității gestionat de Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate”, transmite ministerul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *