vineri, septembrie 20, 2019
Acasă > Comunicate > Programul IPS Teodosie în perioada 4-7 august

Programul IPS Teodosie în perioada 4-7 august

Comunicat de presă

Duminică 4 august, începând cu ora 7.30, Ierarhul Tomisului va călugări două surori de la mănăstirea Crucea, slujbă urmată de săvârșirea Sfintei Liturghii.

În noaptea de duminică spre luni, la ora 00.00, IPS Teodosie va săvârși Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”, din apropierea localității Mihail Kogălniceanu, parohie care își serbează luni hramul. La slujbă este așteptat să participe și IPS Ioan Selejan, Episcopul Covasnei şi Harghitei.

Pe data de 6 august cea mai veche biserică din Constanța, biserica Greacă, își serbează hramul, Schimbarea la Față. Astfel, la ora 8.45, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârși Sfânta Liturghie la această biserică.

Începând de duminică, 4 august, și până pe data de 8 august, vor fi aduse spre închinare moaștele Sfântului Apostol Andrei.

Schimbarea la Faţă a Domnului nostru Iisus Hristos este sărbătoarea în care Mântuitorul Şi-a schimbat în mod minunat chipul feţei Sale, pe muntele Taborului, în prezenţa a trei dintre ucenicii Săi: Petru Ioan şi Iacov. Datele istorice spun că sărbătoarea își are originea în momentul sfinţirii unei biserici zidite de Sfânta împărăteasă Elena, pe muntele Taborului, în secolul IV. Atestarea documentară a sărbătorii apare în prima jumătate a secolului V. În secolul VIII, odată cu generalizarea acestui praznic, Sfântul Andrei Criteanul compune o predică la Schimbarea la Faţă, iar Sfinţii Ioan Damaschin şi Cosma au compus imne religioase în cinstea sărbătorii.

Pe data de 7 august, IPS Teodosie va participa la Sfânta Liturghie la mănăstirea Sfânta Teodora de la Sihla, din Arhiepiscopia Iașilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *