Programul privind abandonul şcolar, un real succes pentru oraşul Năvodari

Primarul Nicolae Matei a primit o Diplomă de Excelenţă pentru promovarea programului VISE la nivel local 

Proiectul „VISE – Valorizarea Inovaţiei în Suportul Educaţional – Centre de Educaţie şi Producţie Media pentru Prevenirea Abandonului Şcolar” derulat de Şcoala „Grigore Moisil” a ajuns la final.

Având ca obiectiv principal promovarea şi înfiinţarea de programe educaţionale inovative pentru a creşte interesul pentru educaţie şi pentru a menţine în sistemul educaţiei tinerii vulnerabili la abandonul şcolar, proiectul s-a dovedit a fi de un real succes şi a adunat la discuţii şi acţiuni tot mai mulţi parteneri interesaţi să aplice strategiile privind prevenirea abandonului şcolar.
Astăzi, Hotel Ibis din municipiul Constanţa a fost gazda evenimentului de încheiere al acestui proiect, care a adus şi premii pentru organizatori, iar primarul Năvodariului, Nicolae Matei a primit Diploma de Excelenţă pentru promovarea acestui program în plan local. Mai mult, edilul a fost felicitat pentru susţinerea actului educaţional în oraşul Năvodari. De altfel, diplome au fost acordate si persoanelor care s-au implicat in derularea activitatilor prouectului.
Programul VISE este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resuselor Umane 2007-2013.
La conferinţă au fost alături de participanţii la implementarea proiectului, primarii localităţilor ai căror elevi din învăţământul primar au constituit grupul ţintă al proiectului.
Beneficiarul proiectului este ISJ Constanţa şi mai trebuie menţionat că este un proiect transnaţional care are ca parteneri externi din Italia şi Danemarca.
De precizat că directorul Şcolii „Grigore Moisil” din Năvodari, prof. Ligia Mangri, a aplicat la acest proiect şi astfel şcoala a devenit una din cele 6 Centre de Educaţie şi Producţie Multimedia pentru prevenirea abandonului şcolar. Grupul ţintă a fost format din 110 elevi şi preşcolari din şcolile din Năvodari şi din şcolile din împrejurimi. Formatorii care au condus activităţile cu copiii sunt profesorii Adam Diana de la Şcoala Vadu, Brînduş Margareta de la Şcoala cu clasele I-VIII Săcele, Popa Tudoriţa şi Heroiu Iulia, ambele de la Şcoala “Grigore Moisil”, Năvodari, şcoală gazdă a proiectului. Scoala cu clasele I-VIII “Grigore Moisil” Navodari a constituit unul din cele 6 centre din judetul Constanta in care s-au desfasurat activitatile proiectului, aplicant a fost ISJ Constanta. In ceea ce priveste proiectul, acesta a fost depus in anul 2008.
Cât priveşte activităţile cu copiii, acestea s-au desfăşurat săptămânal şi au urmărit realizarea unor filme de animaţie şi a unor produse multimedia dedicate celor vulnerabili la abandonul şcolar. „Copiii au câştigat cunoştinţe, au învăţat să facă lucruri la care doar au visat, sau pe care nici nu au îndrăznit să le viseze. Au câştigat prieteni, au fost îndrumaţi, supravegheaţi, consiliaţi, au primit atenţie, afecţiune, au petrecut timpul în folosul lor. Şi noi, formatorii am avut de câştigat, căci am găsit o adevărată comoară în sufletele copiilor: am găsit fantezie, originalitate, îndemânare , abilităţi deosebite pentru lucrul cu tehnica. Copiii ne-au ajutat să descoperim căi noi de comunicare cu elevii noştri , modalităţi inedite de abordare a transmiterii unor informaţii, a prezentării unor conţinuturi”, explica Ligia Mangri.
Echipa de proiecte este formata, conform notificarilor depuse la OIPOSDRU, de catre:  prof. dr. Aliss Andreescu – manager de proiect, prof. Doinita Sirbu – asistent manager, Nicoleta Mihailescu – consilier juridic ISJ Constanta, Camelia Stroe – economist – ISJ Constanta, Ingrid Radulescu – asistent tehnic. Acestei echipe i se alatura expertii pe termen scurt prof. Claudia Portase si prof. Odet Zait.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *