Programul „Rabla local” va începe în luna martie. Românii primesc 3 mii lei, pentru fiecare mașină casată

În luna martie, va începe programul Rabla Local 2023, prin care pot fi casate maşini mai vechi de 15 ani, fără obligaţia achiziţionării uneia noi.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna, a anunțat că ghidul aferent programului va fi supus consultării publice în cel târziu două săptămâni, în această perioadă urmând să fie finalizat şi sistemul informatic pentru “Rabla local”.

„Rabla local care are o finanţare de 240 milioane de lei şi va permite scoaterea din circulaţie a în jur de 100.000 de autoturisme mai vechi de 15 ani. Aici ne bazăm pe sprijinul autorităţilor locale, noi vom vira banii pentru aceste subvenţii în contul primăriei în proporţie de 80%, adică 2.400 lei din cei 3.000 lei se vor asigura din fondurile AFM, 600 lei va fi contribuţia primăriei, urmând ca 3.000 lei o să fie prima primită de beneficiarul care casează o maşină mai veche de 15 ani.

Vom stabili un număr maxim de beneficiari la nivel de UAT în funcţie de populaţia fiecărei comune, fiecărui oraş, fiecărui municipiu. Vom face, astfel, o defalcare matematică a numărului de 100.000 de autoturisme la nivelul fiecărui judeţ, fiecărui UAT şi vom porni programul în cursul lunii martie, aşa am stabilit cu autorităţile locale reprezentate de asociaţiile oraşelor, municipiilor şi comunelor”, a declarat ministrul Barna Tánczos.

Sursa: Ministerul Mediului

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *