Programul Rompetrol „Pregătit pentru Carieră”, în faza recrutării și selecției candidaților

KMG International (Rompetrol) a demarat recent seria de evenimente menite să popularizeze, în rândul studenților, startul procesului de recrutare și selecție pentru a XXII-a ediție a programului de Internship „Pregătit pentru Carieră”, la care vor lua parte peste 100 de tineri.

Astfel, cei care doresc să facă parte din unul dintre cele mai performante programe de Internship din industrie, au aflat, în această lună, mai multe despre activitățile Rompetrol și au luat parte la prezentări de companie și la workshop-ul „Biblioteca Vie”, în cadrul căruia au avut ocazia să intre în dialog cu experții noștri.

„Rompetrol a fost mereu aproape de comunitate și de tinerii care doresc să urmeze o carieră în una dintre cele mai complexe industrii din România, prin acest program care a debutat în 2001 și prin intermediul căruia peste 1.500 de elevi și studenți au fost pregătiți să lucreze în rafinăriile Grupului KMG International și în companiile-suport. În acest an, vom avea peste 100 de interni, care timp de două luni vor învăța de la specialiștii noștri tot ce este necesar pentru a face primii pași în domeniul energiei”, a declarat Nicoleta Mihăiță, Talent Acquisition & Employer Branding Manager în cadrul KMG International (Rompetrol).

Promovarea programului din acest an a debutat cu participarea la forumul „Carieră în Industria Energetică”, organizat în Universitatea Politehnica din București. De asemenea, reprezentanții companiei au organizat „Ziua Rompetrol” în Universitățile „Ovidius” din Constanța, respectiv Universitatea Petrol – Gaze din Ploiești. Promovarea se va încheia cu Conferința Internațională Black Sea Student Symphosium, în cadrul Facultății de Inginerie a Petrolului și Gazelor.

În 2022, obiectivul principal al programului „Pregătit pentru Carieră” este atragerea de studenți în an terminal sau care urmează studii de masterat în domeniu, cu potențial de angajare pentru anul în curs, respectiv anul viitor.

Cei care se vor califica pentru Internship, programat în perioada august – septembrie, vor beneficia de un contract de muncă plătit și tichete de masă, iar participarea lor va fi certificată și prin Leaders Explore, un program menit să dezvolte competențele soft, precum autocunoașterea, comunicarea, branding-ul personal, lucrul în echipă, leadership, etc.

Nu în ultimul rând, tinerii vor interacționa direct cu zeci de specialiști din cadrul rafinăriei Petromidia, rafinăriei Vega Ploiești, dar și din companii membre ale Grupului KMGI (Rompetrol) – Rominserv, Rompetrol Energy, Rompetrol Well Services, Midia Marine Terminal și Rompetrol Quality Control. Aceștia vor avea rolul de mentori și vor ține cursuri teoretice și practice cu internii selectați.

Din seria de interni din 2021, 27 de tineri au fost angajați și activează în companiile Grupului. De altfel, din prima ediție a programului și până în prezent, sute de interni au avut ocazia să se angajeze în rafinăriile Petromidia, Vega și în celelalte companii membre. Dintre aceștia, mulți au ajuns să dețină funcții importante, în diverse departamente.

„Internship-ul este unul dintre cele mai importante programe dezvoltate de Rompetrol. Prin acesta, compania poate să selecteze viitorii specialiști și chiar manageri care să performeze, iar studenții au ocazia să îmbine cunoștințele teoretice dobândite cu cele practice, aplicabile în instalațiile din rafinării. Importanța programului de Internship, prin care se asigură și un transfer între generații, rezidă din faptul că, dincolo de modernizări, digitalizări și optimizări, cea mai importantă resursă este cea umană”, a declarat Cristian Bolohan, QHSE Manager în cadrul Rompetrol Rafinare.

„Am fost implicată în proiecte complexe care m-au scos în afara zonei de confort, ceea ce m-a ajutat să învăț, să evoluez și să-mi ating potențialul. Cei 21 de ani de Petromidia se pot traduce în dezvoltare, forță interioară, echillibru și pasiune. Tinerilor interni le doresc să se implice cu entuziasm și să realizeze că secretul din spatele oricărei reușite este reprezentat de curaj, perseverență și foarte multă muncă”, a completat Raluca Lainer, Director Planificare Producție și Optimizare în cadrul Rompetrol Rafinare.

Rompetrol Rafinare este unul dintre cei mai importanți angajatori din regiune, dar și unul dintre cei mai mari contributori la bugetul de stat al României. În 2022, compania a planificat o prelucrare totală de aproximativ 5,6 milioane de tone de materii prime, cu obținerea de circa 5,3 milioane de tone de produse petroliere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *