Acasă > Politica > Programul USL pentru turism, lansat la Constanţa

Programul USL pentru turism, lansat la Constanţa

Primarul Radu Mazăre a fost mim pentru două minute, alături de un grup de tineri care a promovat turismul litoral, dar şi pe cel montan

Primarul municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre, a deschis, vineri, evenimentul de prezentare al Programului USL pentru turism. Gândit într-un mod inedit, documentul presupune promovarea modalităţilor de distracţie de pe litoralul românesc, dar şi atragerea atenţiei turiştilor către frumuseţile montane din mai multe zone ale ţării. Astfel, un grup de mimi a prezentat modalităţile prin care turiştii îşi pot petrece la mare sau la munte vacanţa în România.
„Sunt convins că, după ce vom ajunge la putere, turismul va deveni o industrie”, a spus primarul Constanţei în deschiderea evenimentului USL desfăşurat în staţiunea Mamaia.
În ceea ce priveşte programul şi tot ceea ce USL propune pentru dezvoltarea şi promovarea turismului românesc, obiectivele fundamentale ale dezvoltării unui turism de calitate în România, potrivit USL, sunt reconstrucţia, promovarea şi creşterea numărului de turişti. Aceste obiective sunt modernizarea infrastructurii rutiere,respectiv construirea, până în anul 2020, a 1.200 de km de autostradă, modernizarea infrastructurii căilor ferate, modernizarea urgentă a drumurilor turistice pentru punerea în valoare a peisajelor excepţionale şi a obiectivelor cultural – istorice, modernizarea infrastructurii de apă, canal, gaz, comunicaţii cu prioritate în zonele turistice, dezvoltarea învăţământului în domeniul turismului. Toate acestea se pot realiza prin crearea unui minister al turismului, care să se ocupe exclusiv de problemele din acest domeniu şi adoptarea urgentă a Legii Turismului.
Mai mult, se doreşte promovarea proiectului „Turism fără constrângeri”. Asta înseamnă ca „litoralul să fie promovat ca o destinaţie fără reguli şi constrângeri pentru turişti, o ofertă alternativă faţă de restul Europei, marea să fie liberă pentru agrementul nautic cu motor şi cu vele, restricţii selective legate de zgomot la latitudinea autorităţilor locale, fără restricţii legate de fumat, un litoral cu statut de zonă liberă pentru cazinouri”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *