Acasă > Sanatate > Progres în ecografie

Progres în ecografie

Spitalul Județean Constanța, alături de Universitatea Ovidius, găzduiește cea de-a treia ediție a Școlii de Vară. Lucrările au ca temă actualitățile și progresele în ultrasonografie. Ediția de anul acesta este una cu participare internațională. La Constanța s-au deplasat medici din Turcia, Grecia, Israel dar și din Republica Moldova.

Numărul participanților la școala de vară crește în fiecare an. La actuala ediție sunt aproximativ șaizeci de medici atât români, cât și străini. Anul acesta sunt dezbătute progresele în ecografie.

“Este foarte important ca în permanență să fim la curent cu tot ce înseamnă nou în domeniul medicinei, să avem schimburi de experiență internațională pentru că numai așa putem fi în elita spitalelor din România”, ne-a declarat Dănuț Căpâțână, manager Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Ecografia este cea mai la îndemână metodă pentru medici de a explora organismului uman, fără efecte adverse. Metoda este  recomandată în special gravidelor.

“Ecografia a devenit stetoscopul modern al medicului. Nu se mai concepe nicăieri în lume un medic care să nu facă ecografie. Ne ajută foarte mult și repede în practica medicală. Este o metodă foarte ieftină și foarte ușor de aplicat și de manipulat, spre deosebire de radiologie unde există riscul de a fi iradiat, ultrasunetele nu iradiază și atunci putem să îi facem unui pacient de zece ori pe zi o ecografie pentru că nu se iradiază”, ne-a spus dr. Tiberiu Tofolean, medic gastroenterolog.

Medicii străini apreciază progresul țării noastre în ceea ce privește investigațiile medicale prin ultrasonografie.

“România progresează în medicină și în procedura cu ultrasunete. Medicii sunt foarte interesați de acest aspect, iar medicina evoluează în România. Cel puțin așa se vede de la noi din Turcia”, ne-a declarat Adnan Kabaalioglu, președintele Societății de Ecografie din Turcia.

Studenții la medicină vor putea participa și ei la şcoala de vară. Vor avea la dispoziție patru ecografe pentru a putea face aplicații practice. Activitățile sunt programe până pe 28 iunie.

Redactor: Bogdan Bolojan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *