marți, februarie 25, 2020
Acasă > Administratie > Proiect de reabilitare a Liceului Tehnologic ”Lazăr Edeleanu” din Năvodari

Proiect de reabilitare a Liceului Tehnologic ”Lazăr Edeleanu” din Năvodari

Primăria Năvodari anunță că a elaborat proiectul ,,Creșterea eficienței energetice a clădirii Liceului Tehnologic Lazăr Edeleanu”, finanțat  din fonduri europene.

Proiectul are ca scop crearea de condiții mai bune de desfășurare a activității de învățământ atât pentru cei aproape 850 de elevi care învață aici, cât și pentru cadrele didactice de la această unitate de învățământ.

Autoritățile menționează că urmăresc:

• îmbunătățirea condițiilor de igienă și confort termic interior;
• reducerea pierderilor de căldură și a consumurilor energetice;
• reducerea costurilor de întreținere pentru încălzire și apă caldă de consum;
• reducerea emisiilor poluante generate de producerea, transportul și consumul de energie.

Proiectul prevede reabilitarea celor 3 corpuri de clădire ale liceului, inclusiv sala de sport, unde vor fi efectuate izolarea termică a pereților exteriori, termoizolarea pereţilor în zona soclului, înlocuirea ferestrelor şi a uşilor exterioare, inclusiv tâmplăria aferentă accesului în clădire, lucrări de înlocuire a tâmplăriei interioare, termo-hidroizolarea terasei, reabilitarea și modernizarea instalației de iluminat, precum și înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu unele cu eficiență energetică ridicată și o durată mare de viață.

De asemenea, ar urma să fie instalate sisteme alternative de producere a energiei electrice pentru consum propriu (instalații cu panouri solare fotovoltaice) și să se execute lucrări de refacere a trotuarului de protecție, crearea de facilităţi pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, de grupuri sanitare distincte, utilate corespunzător pentru persoanele cu dizabilități și rampe de acces.

”Ca urmare a realizării proiectului se preconizează o scădere a consumului anual specific de energie primară la 114 kwh/mp/an, urmând a se înregistra o reducere a consumului cu aproximativ 40 % față de consumul inițial, în condițiile în care 11,72 % din consumul total de energie primară va fi realizat din surse regenerabile de energie, înregistrându-se astfel economii la bugetul local concomitent cu îmbunătățirea condițiilor de învățământ”, se arată într-un comunicat al Primăriei Năvodari.

Proiectul are avizul Ministerului Educației Naționale, instituție care și-a dat acordul pentru realizarea acestei investiții.
Costurile lucrărilor sunt estimate la 1,4 milioane de euro, iar contribuția Primăriei Năvodari este de doar 2% din cheltuielile eligibile.

Banii necesari proiectului ,,Creșterea eficienței energetice a clădirii Liceului Tehnologic Lazăr Edeleanu” vor fi accesați din fondurile Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritară 3: Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operaţiunea B – Clădiri publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *