Proiect european la Grupul Şcolar „Lazăr Edeleanu” din Năvodari

  •  
  •  
  •  
  •  

Absolvenţii Liceului „Lazăr Edeleanu” sunt învăţaţi cum să se integreze pe piaţa muncii din orice ţară europeană şi sunt încurajaţi să nu renunţe la cultura şi tradiţiile româneşti

Grupul Şcolar „Lazăr Edeleanu” derulează în acest an şcolar proiectul cultural educaţional „Comenius Multilateral Projects”, eveniment care reuneşte instituţii de învăţământ de prestigiu din mai multe ţări europene. Astfel, şcoala din Năvodari va derula proiecte comune alături de instituţii de profil din Spania, Austria, Grecia, Norvegia şi România, întreaga activitate fiind coordonată de HÖHERE TECHNISCHE BUNDESLEHRANSTALT WOLFSBERG din Austria. Adriana David, profesorul coodonator al acestui proiect pentru oraşul Năvodari precizează că în perioada 28 octombrie – 3 noiembrie a avut loc prima întâlnire din cadrul proiectului care s-a desfăşurat la Valencia, în Spania, gazdă fiind „Sociedad Cooperativa Valenciana Juan”, unde au participat două dintre cadrele didactice ale Grupului Şcolar „Lazăr Edeleanu”, care fac parte din proiect. „Întâlnirea a avut ca scop o primă reuniune a reprezentanţilor şcolilor implicate în proiect, din cele cinci ţări partenere, prilej cu care cadrele didactice au avut ocazia să se cunoască şi să promoveze proiectul prin fixarea activităţilor care se derulează sau urmează să se deruleze în cadrul parteneriatului”, precizează prof. Adriana David.

Detaliile acestui proiect au fost discutate şi în cadrul şedinţei Consiliului profesoral, dar şi în cea a Consiliul de administraţie, iar informaţiile care stau la baza derulării actviităţilor din cadrul proiectului au fost incluse şi în numărul 13 al revistei şcolare “Academia liceală”, care va apărea în luna decembrie. În ceea ce priveşte obiectivele acestui parteneriat, reprezentanţii instituţiei de învăţământ din Năvodari, parte a întregului eveniment precizează că se doreşte încurajarea elevilor pentru învăţarea limbilor străine, ca sprijin în alegerea profesională, îmbunătăţirea competenţelor lingvistice şi stăpânirea limbii engleze, ca limbă de circulaţie internaţională, cunoaşterea sistemelor de învăţământ din ţările partenere, încurajarea absolvenţilor de liceu în vederea posibilităţilor de angajare pe piaţa europeană a muncii, precum şi motivarea tinerilor pentru promovarea identităţii şi a culturii naţionale. De menţionat că acest proiect are ca termen de finalizare anul 2013, iar până atunci şcolile partenere vor realiza un studiu comun despre piaţa muncii locale şi europene, care va conţine posibilităţile de integrare profesională existente, vor aplica mai multe chestionare şi se vor constitui parte în realizarea unor broşuri informative despre posibilităţile pe care tinerii le au în a-şi găsi un loc de muncă în orice ţară a Europei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *