luni, 10 august 2020
Acasă > Administratie > Proiect în premieră națională, implementat la Tulcea

Proiect în premieră națională, implementat la Tulcea

Este cea mai importantă realizare a administrației județului Tulcea, care va fi aplicată în 38 de unități administrativ teritoriale, din care 34 pe raza județului Tulcea și patru pe raza județului Constanța. Instrumentul financiar „Investiții Teritoriale Integrate”, va aduce beneficii populației din această zonă și nu numai. La momentul de față, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Delta Dunării și-a început activitatea și deja a stabilit o serie de priorități investiționale, pe domenii.

În ceea ce privește educația, au fost discutate principalele direcții de acțiune – pentru atragerea de fonduri europene. Președintele Consiliului Județean, Horia Teodorescu, își dorește ca la nivelul județului Tulcea, toate unitățile de învățământ să fie reabilitate și dotate la standarde europene.  De asemenea, sunt luate în calcul investiții pentru dezvoltarea unui sistem de teleeducație, dar și realizarea de unități școlare de tip „after-school“, la școala din Luncavița și la cea din Valea Nucarilor. Printre priorități se numără reabilitarea grădinițelor din Jijila, Sarichioi, Malcoci, Corbu, Babadag,  Măcin și Tulcea. În ceea ce privește realizarea unor grădinițe noi, sunt luate în calcul localitățile Somova, Văcăreni, Mihail Kogălniceanu, Mihai Bravu, Jijila, Sf. Gheorghe, Frecăței, Murighiol, Valea Nucarilor, I.C. Brătianu, Tulcea și Babadag.

Reamintim că luna trecută, 11 primării din județul Tulcea au primit microbuze școlare pentru transportul elevilor din localitățile din mediul rural.

Redactor. Denisa Stoenescu

Sursa foto: obiectivdetulcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *