Saturday, 16 February 2019
Acasă > Administratie > Proiecte noi pentru orașul Năvodari

Proiecte noi pentru orașul Năvodari

Bugetul Primăriei Năvodari a crescut semnificativ în 2014, comparativ cu anul trecut. Administrația locală speră că astfel va reuși să finalizeze, în cel mai scurt timp, toate proiectele demarate. Bugetul pentru anul acesta a fost votat în cadrul ședinței de Consiliu Local de luni.

“ Am fundamentat un buget de venituri și cheltuieli fundamentat, asta înseamnă inclusiv instituțiile subordonate, în valoare de 177.943 lei. ” a declarat Margareta Mitran,  director economic

„Suma mă mulțumește mai ales că sunt proiecte pe care le vom finaliza în acest an. Am trecut atât la venituri cât și la cheltuieli întreaga sumă din proiect.Suntem aici pentru a finaliza proiecte pentru 2014.” a spus Florin Chelaru, viceprimar Năvodari.

Pentru că autorităţile din Năvodari investesc în proiecte importante, dar și în oameni, Consiliul local vine în sprijinul performanţei intelectuale şi sportive. Echipa de fotbal Săgeata Năvodari va dispune de un stadion dotat conform cerinţelor UEFA.

„Trebuie să aducem stadionul la un minim de încadrare la categoria a III-a UEFA. Pentru aceasta aceasta am stabilit sume pentru derularea proiectului. ” a afirmat Florin Chelaru, viceprimar Năvodari

În acelaşi timp, o elevă eminentă care studiază în Anglia și reprezintă România peste hotare va fi ajutată de autorităţi să îşi achite o parte din taxa de şcolarizare.

„Este vorba de o tânără care studiază în Anglia. Ea ar avea nevoie de un ajutor din partea Consiliului Local, de vreo 3000 de lire, suma pe care consilierii au aprobat-o.” a adăugat Florin Chelaru, viceprimar Năvodari

În acest an, oraşul Năvodari va adera la Asociaţia Naţională a Staţiunilor Turistice din România, în vederea dezvoltării şi promovării turismului local.

Redactor: Ana-Maria Stancu

Un comentariu la “Proiecte noi pentru orașul Năvodari

  1. Ma numesc Prundeanu Lorenzo Iulian, sunt din Navodari iar din anul 2002 locuiesc impreuna cu familia in orasul Grosseto din Italia, unde am dobandit si cetatenia italiana. La Grosseto lucrez in Supermercatul EMI. Tot aici, in septembrie 2007, am infiintat o asociatie de voluntariat denumita "Associazione rumeno-italiana HORA UNIRII", o asociatie social-culturala,cu scopul de a pastra ,promova si continua traditiile si obiceiurile romanesti, limba si cultura romaneasca atat din punct de vedere lingvistic cat si religios, in Italia,la Grosseto,in judetul unde ne-am stabilit. Tot aici mi-am continuat si studiile concomitent cu munca am terminat si Facultatea de Stiinte Juridice si Administratie Publica din Brasov. Si fara lipsa de modestie pot sa spun ca am reusit sa atingem scopurile asociatiei, astfel am reusit sa aducem la Grosseto un preot ortodox, am deschis un centru cultural dotat cu o biblioteca avand 300 de carti ale marilor scriitori romani, Eminescu, Cosbuc, Slavici, Hasdeu, Iorga donate de Guvernul roman in 2010, logistica pentru invatarea limbii romane,aparatura si instalatii pentru sustinerea de spectacole.In cadrul asociatiei si a comunitatii de romani din judetul Grosseto am ajutat persoane in gasirea unui loc de munca, a unei case in chirie, la inscrierea copiilor la gradinite si scoli, la traducerea si legalizarea de documente. Concomitent cu munca de voluntariat in cadrul comunitatii de romani, fac parte din Politisti Voluntariai orasului Greosseto iar de anul trecut sunt presedintele Associazione Europea Operatori Polizia Sezione Provinciale Ambientale Grosseto. In anul 2002 cand am plecat , am lasat un oras care avea nevoie de o "mana" pentru a fi trezit la viata , pentru a se ridica si moderniza. De atunci pana in prezent schimbarile se vad si mai mult in ultimul timp de cand orasul este condus de domnul primar Matei.De fiecare data cand am avut ocazia am dorit sa il felict pe domnul primar pentru ceea ce a facut pentru orasul si locuitorii din Navodari. De aceea va rog sa publicati in pagina Gazetei de Navodari relatia pe care o redau mai jos. Va multumesc anticipat.

    Cu mult respect si consideratie jurist Lorenzo Iulian Prundeanu

    Navodari. Orasul unde soarele saruta marea

    Intr-adevar din contopirea soarelui cu marea se oglindeste imaginea orasului Navodari cu tot ce cuprinde el:port maritim,industrie, agricultura, turism, sport, cultura si nu in ultimul rand OAMENIII. Navodareniii!! Cei care prin eforturile lor fac ca orasul sa creasca, schimbarile putand fi vazute si observate la orice colt de strada, in orice cartier central sau marginas al orasului. Un oras unde se vede mana gospodarului, al cetateanului nr.1, primarul. Un primar tanar , ambitios si tenace inconjurat de o administratie locala si de locuitorii din Navodari care impreuna, umar la umar, contribuiesc la cresterea si bunastarea orasului. Navodari-un oras modern , un oras european, unde cultura si religia ocupa un rol important in viata comunitatii,cu scolile si liceul din oras, cu minunatul si grandiosul Centru Cultural,cu numeroasele biserici ale diverselor etnii ce locuiesc aici, un oras "calcat" de artisti de renume din tara si strainatate prin intermediul Festivalului International de interpretare "Delfinul de Aur", Zilele orasului Navodari, Sarbatoarea Recoltei si multe altele, la care navodarenii participa cu mic si mare. Saptamana trecuta m-am aflat la Navodari. Chiar daca se mai vedeau urmele zapezii cazute din abundenta, am gasit un oras curat, aranjat, linistit. Un oras care respira splendoarea vietii,a comunitatii. Ultima data am fost in iunie 2013.Pot sa spun ca in aceasta perioada de timp, schimbarile se vad,nu pot fi trecute neobservate: constructii noi de edificii publice si private, spatii verzi amenajate, strazi si parcari intretinute si curate,iluminatul public pe timp de seara si lipsa cainilor vagabonzi.Sunt doar cateva exemple prin care se observa dezvoltarea social-culturala a orasului. Un oras in continua crestere si modernizare, unde schimbarile se vad "cu ochiul liber"nu de la an la an ci de la o zi la alta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.