Proiecte noi pentru orașul Tulcea

Chiar dacă este pe malul Dunării, municipiul Tulcea nu a fost inundat de fluviu în urma precipitațiilor abundente. Sistemul de canalizare existent este suprasolicitat, și din această cauză, de fiecare dată când plouă, orașul Tulcea se transformă într-o mică Veneție. Numai anul trecut, de două ori, ruperile de nori au provocat, pe lângă probleme mari de circulaţie, pagube însemnate şi agenţilor economici care-şi desfăşoară activitatea în centrul oraşului. Pentru a evita astfel de probleme, primarul Constantin Hogea a solicitat ajutor de la Guvern. Soluții există, dar fondurile insuficiente ale bugetului local nu permit implementarea lor.

“Aștept ca săptămâna viitoare să  fiu primit în audiență la vicepremierul Liviu Dragnea, cu proiectul respectiv. Sunt foarte curios în ce măsură Guvernul își va exprima susținerea în acest proiect, pentru că valoarea financiară este mare, dar nu am pretenția să fie subvenționat în totalitate. Ar fi bine să primim și 50 % din banii necesari.” a declarat Constantin Hogea, primarul orașului Tulcea.

Acesta este şi motivul pentru care primarul Tulcei merge la vicepremierul Liviu Dragnea în speranţa în care va exista o disponibilitate guvernamentală pentru realizarea proiectului care va permite scurgerea apelor pluviale în Dunăre, gravitaţional sau cu ajutorul pompelor. Investiția se ridică la aproximativ 4 milioane de euro, pe o durată de trei ani. Proiectul  va fi realizat cu sprijinul preşedintelui Consilului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, şi cel al prefectului Lucian – Eduard Simion.

Autor: Raluca Damian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *