miercuri, 26 februarie 2020
Acasă > Administratie > Proiecte pe ”bandă rulantă”

Proiecte pe ”bandă rulantă”

Preşedintele Consiliului Județean Tulcea are pe lista priorităţilor trei mari proiecte pe care le-ar implementa dacă i s-ar oferi finanțare. Acesta vine şi cu o surpriză pentru tulceni. Drumul care leagă Tulcea de Constanța va fi asfaltat începând din acest an.

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu vrea să pună în aplicare trei mari proiecte, dacă ar primi finanțare imediată. Este vorba de podul peste Dunăre, rezolvarea în totalitate a problemei de infrastructură în mediul rural şi urban şi aplicarea în totalitate a strategiei Deltei Dunării.

”Mâine dacă mi s-ar oferi posibilitatea de finațare aș implementa aceste proiecte. Sunt doar trei dintre proiectele mari care ar necesita sume de ordinul sutelor de milioane de euro. Pe lângă acestea, sunt alte zeci de proiecte punctuale care merită să fie abordate în perioada imediat următoare”, a declarat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.

Printre cele mai importante proiecte care au fost implementate pentru județul Tulcea se numără și „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Tulcea“.

”Este unul dintre proiectele cu care mă pot mândri şi pentru care a fost semnat contractul de finanţare chiar la sfârșitul anului trecut. Este cel mai mare proiect derulat de Consiliul Judeţean Tulcea şi are o valoare de peste 30 de milioane de euro. De asemenea, o altă realizare care va depăşi proiectul mai sus amintit este strategia Deltei Dunării, cu acel Instrument Teritorial de Investiţii care va aplica diverse proiecte de infrastructură, cultură, sănătate, mediu, pentru 32 de localităţi ale judeţului nostru. După aprecierile mele, numărul beneficiarilor acestei strategii ajunge la peste 70% din populaţia judeţului nostru”, a adăugat Horia Teodorescu.

Oficialul tulcean vine cu o surpriză pentru locuitorii județului Tulcea, dar și pentru cei din județul Constanța. Anul acesta vor începe lucrările de asfaltare a drumului ce leagă Tulcea de Constanța, astfel toate gropile vor fi astupate.

„A fost una dintre ambiţiile mele de locuitor al acestui judeţ: am discutat cu premierul Victor Ponta şi, în vara anului 2013, mi-a promis că investiţia despre care discutăm va primi finanţare. Deja s-a ţinut licitaţia, lucrările la porţiunea de drum de la graniţa cu judeţul Constanţa până în municipiu vor începe în acest an, iar investiţia, care se ridică la peste 80 de milioane de lei, va fi gata în 2015”, a mai spus președintele Consiliului Județean Tulcea.

Pentru acest proiect, Teodorescu s-a implicat personal pentru obținerea finanțării pentru lucrările la modernizarea drumului Tulcea-Constanța, pentru că așa cum spunea și el ”investiția aduce mari beneficii tuturor locuitorilor din judeţul Tulcea”.

R Denisa Stoenescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *