Acasă > Comunicate > Proiectul “Dialog între culturi”, la Casa de Cultură din Năvodari

Proiectul “Dialog între culturi”, la Casa de Cultură din Năvodari

Casa de Cultură “Pontus Euxinus”, din orașul Năvodari, județul Constanța, implementează în parteneriat cu Centrul Cultural al Comunității “Svetlina”, din orașul General Toshevo, Districtul Dobrich, Bulgaria, proiectul MIS – ETC 586 “Dialog între culturi”. Proiectul este cofinanțat în cadrul Programului Operațional de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007 – 2013, Axa prioritară 3: Dezvoltare economică și socială, Domeniul Major de Intervenție: 3.3 Cooperare între oameni.

Obiectivul general al proiectului este stabilirea unor relații de bună vecinătate și prosperitate regională a comunităților în regiunea transfrontalieră prin intermediul coeziunii culturale, sociale și economice și perpetuarea cooperării transfrontaliere stabilite.

Proiectul urmărește efectuarea schimbului de experiență și împărtășirea patrimoniului cultural și a tradițiilor în contextul stabilirii unui mediu cultural comun, prin organizarea de festivaluri folclorice și inițiative educaționale și culturale colective.

De asemenea, proiectul mai urmărește dobândirea unui parteneriat sustenabil și durabil între tineri pentru realizarea activităților și inițiativelor comune cu caracter transfrontalier, dar și extinderea capacității instituționale a unităților culturale locale și acumularea de experiență cu ocazia lucrului cu inițiativele și programele Comunității Europene.

Valoarea proiectului se ridică la 205.672,40 euro, din care Casa de Cultură din Năvodari, ca partener 2, are 89.743,14 euro.

Echipa de proiect este formată din Directoarea Casei de Cultură din Năvodari, Botaș Victoria, economistul Matei Elena și asistentul tehnic Radu Sandu.

Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007-2013 este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *