Acasă > Administratie > Proiectul internaţional „NEWADA duo” a fost lansat la Constanța

Proiectul internaţional „NEWADA duo” a fost lansat la Constanța

Administrația Canalelor Navigabile Constanța și Administrația Fluvială a Dunării de Jos Galați au lansat proiectul internaţional „NEWADA duo”, finanțat în mare parte cu fonduri europene, prin care se dorește dezvoltarea traficului de mărfuri pe Dunăre.

Proiectul joacă un rol esenţial în procesul de consolidare a cooperării pentru companiile care administrează calea navigabilă a Dunării.

„Acest proiect se desfășoară pe o perioadă de doi ani de zile, începând cu luna octombrie a anului trecut, finanțat de o companie din Austria cu o valoare totală de peste 2 milioane  de euro.” a declarat  Adina Vihocencu, manager proiect Newada duo.

Reprezentanții companiilor care administrează navigația pe Dunăre și Canalul Dunăre-Marea Neagră au prezentat şi alte proiecte derulate pentru dezvoltarea şi siguranţa navigaţiei. Printre acestea se numără construirea podului rutier care să lege porturile Constanța Nord de Constanța Sud-Agigea şi modernizarea ecluzelor Ovidiu, Agigea şi Cernavodă.

„Sunt ferm convins că acest proiect va ajuta foarte mult la rezolvarea multor probleme în condițiile în care vom reuși să facem o legătură între portul Constanța și mărfurile care tranzitează portul și Dunărea, atât pentru România cât și pentru centrul Europei.” a afirmat Daniel Georgescu, director general ACN.

Cooperarea îmbunătăţită dintre administraţii se concentrează atât pe întreţinerea eficientă a infrastructurii căii navigabile, cât şi pe serviciile orientate spre client.

„Și cred că cel mai mare câștig al acestui proiect este acela că aduce împreună într-un mod sistematic și coerent agențiile din Germania și România, în mod evident colaborarea la nivel administrativ și politic s-a îmbunătățit pentru că informația are un caracter european și nu mai are un caracter local.” a spus Răzvan Cristea, director general AFDJ Galați.

Această abordare, prin care se combină procedurile de management cu informaţiile relevante, se va transforma în beneficii noi pentru utilizatori, mai spun managerii proiectului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *