Proiectul Parcului Evergreen, aprobat de CL Mangalia

  •  
  •  
  •  
  •  

Consiliul Local Mangalia a aprobat în ședința de îndată de joi, 12 februarie, realizarea proiectului Evergreen.

Acest proiect, depus la instituțiile de resort imediat după ce a fost votat, se referă la un parc amplasat pe locul fostei stații de betoane de pe strada Portului, care se va întinde pe o suprafață totală de 28.148 mp.

Municipalitatea își propune să realizeze aici locuri de joacă pentru copii, alei pietonale și pentru agrement, piste pentru biciclete și role, precum și puncte de belvedere. Cea mai parte din suprafața noului parc va fi acoperită cu arbori ?i vegeta?ie, iar restul proiectului prevede alei și amenajări specifice.

Spațiul va fi destinat exclusiv recreerii, nefiind permise activitățile comerciale. Valoarea întregului proiect depășește 4 milioane de euro, din care doar 2% contribuție din bugetul local, restul sumei provenind din fonduri europene.

În luna decembrie a anului trecut, consilierii locali din Mangalia au adoptat proiectul de ‘Modernizare și amenajare a zonei turistice centrale în Municipiul Mangalia’, respectiv sistematizarea Aleii Teilor, pe porțiunea dintre strada Vasile Pârvan și Hotel President.

Lucrările finanțate din bani europeni vor cuprinde refacerea pavajului cu dale din granit, crearea de locuri de joacă, amenajarea de spații verzi, modernizarea utilităților publice și amenajarea unui punct de observație, cu sistem de iluminat și mobilier urban.

‘Teii, simbolul acestei alei, vor rămâne pe poziții, nefiind afectați de lucrările de reamenajare. Asupra acestora se va interveni doar prin acțiuni de toaletare a coroanei’, a precizat primarul Radu Cristian.

În această perioadă, în sudul litoralului, vor demara alte două proiecte cu fonduri UE. Este vorba despre reabilitarea și modernizarea falezelor Neptun-Olimp și Mangalia-Saturn. Termenul stabilit pentru finalizarea tuturor acestor proiecte este 31 decembrie 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *