duminică, 9 august 2020
Acasă > Social > Proiectul pentru ANL-urile din orașul Amara a fost validat

Proiectul pentru ANL-urile din orașul Amara a fost validat

Proiectul pentru ANL-urile din orașul Amara a fost validat și aprobat de Compania Națională de Investiții. Acum proiectul are nevoie și de finanțare. Mai exact de aproximativ patru milioane de lei. În urmă cu cinci ani, în orașul Amara, s-a discutat pentru prima oară despre construirea a trei blocuri de tip ANL. De abia acum, în 2014, primarul Victor Moraru, a primit undă verde din partea Companiei Naționale de Investiții, însă este nevoie și de fonduri de aproximativ patru milioane de lei. Proiectul prevede un total de 44 de apartamente pentru tineri, iar pe liste s-au înscris deja peste 400 de persoane.

„Dacă acest proiect nu se va finanța prin fonduri guvernamentale, imediat cum se lansează noi programe europene de finanțare, vom depune un proiect pentru accesarea unor fonduri europene în acest sens. Deci, indiferent dacă primim sau nu finanțare prin Agenția Națională pentru Locuințe, oricum vom face aceste blocuri. Este vorba despre trei blocuri cu două etaje, adică trei scări de bloc și 44 de apartamente în total“, a declarat Victor Moraru, edilul orașului Amara.

Locuințele ANL nu reprezintă singurul proiect pentru tineri. Edilul vrea să obțină o finanțare europeană pentru amenajarea în orașul-stațiune a unui Centru Olimpic pentru tinerii din toată regiunea Sud-Muntenia. Pe lista de investiții, se mai regăsește și reabilitarea Grădinii de Vară, a Școlii Generale „George Vâlsan“, dar și a Casei de Cultură „Jan Căciulă“.

R Denisa Stoenescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *