Proprietarul unui câine, acuzat de ucidere din culpă

  •  
  •  
  •  
  •  

Un bărbat a fost trimis în judecată, luni, de Parchetul Tribunalului Suceava, pentru ucidere din culpă, după ce, în martie 2012, câinele său a mușcat un copil în vârstă de șase ani, care a murit din cauza rănilor suferite.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Nicolai Martiniuc, pentru ucidere din culpă și lovire sau alte violențe.

Conform cercetărilor, în 24 martie 2012, din cauză că nu a luat măsuri de prevenire a atacului canin, câinele care îi aparținea lui Martiniuc, abandonat anterior, aflat pe imașul din satul Călinești Enache, comuna Dărmănești, a atacat și mușcat de mai multe ori un copil, provocându-i leziuni grave care au dus la deces.

În cursul după-amiezii aceleiași zile, în timp ce se afla într-un bar din localitatea Dărmănești, Martiniuc a agresat fizic un bărbat căruia i-a reproșat că a afirmat public că animalul care l-a atacat pe copil îi aparținea. În urma bătăii, bărbatul agresat a suferit leziuni care au necesitat 16 zile de îngrijiri medicale.

Dosarul va fi judecat de Judecătoria Suceava.

Un copil în vârstă de șase ani, din localitatea suceveană Călinești Enache, a murit, în martie 2012, ca urmare a mușcăturilor de câine, el fiind găsit la aproximativ o sută de metri de case. Copilul plecase de acasă să se joace pe un imaș din apropiere și a fost atacat de câini, el murind în urma mușcăturilor multiple de câine, inclusiv în zona gâtului.

Acest atac a fost văzut de la distanță de două femei, dar până când acestea au ajuns la locul respectiv copilul nu mai mișca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *