Prorectorul Universității Ovidius, Gabriela Stanciu, suspendată din funcție

  •  
  •  
  •  
  •  

Gabriela Stanciu, cea care a devenit pentru o scurtă perioadă ordonatorul interimar de credite din cadrul Universităţii Ovidius, a fost suspendată din funcție, luna trecută, de către rectorul Sorin Rugină.  Motivul este starea de incompatibilitate în care Stanciu se află, fiind judecată pentru luare de mită. Nemulţumită de ordinul de suspendare, fostul prorector l-a contestat în instanţă.

„A fost depusă o acţiune împotriva acţiunii rectorului, desfăşurată conform legii. În momentul în care afli că unul dintre cadrele didactice este în incompatibilitate din punct de vedere al activităţii, şi dânsa este incompatibilă pentru că este judecată pentru luare de mită, se suspendă din funcţie până la lămurirea cauzei penale. Din vară, din august, este suspendată”, a declarat rectorul Sorin Rugină pentru Replica.

Reamintim că Gabriela Stanciu, prorector al Universităţii Ovidius din Constanţa, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA, care o acuză de luare de mită şi de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. Potrivit anchetatorilor,Gabriela Stanciu, în calitate de prorector al Universităţii Ovidius din Constanţa, a primit suma de 1.500 euro de la Lucica Toader pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu şi pentru a-i pune la dispoziţie subiectele şi răspunsurile corecte la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie. Concret, în schimbul banilor, învinuita Stanciu Gabriela a pus la dispoziţia învinuitei Toader Lucica, anterior examenului, subiectele de concurs selectate la disciplina chimie, iar pentru disciplina biologie, răspunsurile corecte pentru fiecare din cele 50 de întrebări. În urma remiterii celor 1.500 de euro, primirii subiectelor şi răspunsurilor de concurs, fiica învinuitei Toader Lucica, a fost admisă pe locuri cu taxă la Facultatea de Farmacie din cadrul UniversităţiiOvidius. Gabriela Stanciu a contestat decizia de suspendare în data de 4 septembrie a.c.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *