marți, 22 septembrie 2020
Acasă > Eveniment > Protest spontan al şoferilor de la RATC Constanţa

Protest spontan al şoferilor de la RATC Constanţa

Şoferii Regiei de Transport în Comun din Constanţa au declanşat un protest spontan luni dimineaţă, solicitând majorarea salariilor, iar autobuzele regiei nu au fost scoase pe traseu.

Toţi şoferii de pe mijloacele de transport în comun ale RATC Constanţa au declanşat o grevă spontană în curtea instituţiei, refuzând să mai iasă pe traseu.

Şoferii spun că nu vor mai pleca în cursă pentru că nu s-a schimbat nimic de la ultimul lor protest, din luna mai, când li s-a promis găsirea de soluţii pentru creşterea salariilor.

Sindicatul din RATC are aproximativ 900 de membri, dar protestul a fost declanşat doar de şoferi, aproximativ 200 de persoane.

Ca urmare a protestului, transportul în comun în Constanţa se desfăşoară foarte greu, fiind asigurat doar de microbuzele firmelor particulare.

Reprezentanţii regiei au încercat să discute cu greviştii, dar aceştia au spus că vor să discute cu primarul Radu Mazăre.

Directorul RATC, Cristian Tănase, spune însă că protestul angajaţilor este ilegal, şi că, probabil, se va îndrepta în instanţă împotriva lor.

Ultimul protest spontan al salariaţilor din RATC a avut loc în 22 mai, când tot şoferii au refuzat să lucreze. Greva de atunci a luat sfârşit după ce protestatarii au obţinut din partea conducerii promisiunea că salariile le vor fi majorate şi vor primi bonuri de masă, cu condiţia ca societatea să intre în perioada următoare pe profit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *