duminică, ianuarie 26, 2020
Acasă > Social > Proteste ample în Capitală

Proteste ample în Capitală

Plecarea liberalilor de la guvernare se pare că este în favoarea primarului Radu Mazăre. Noul ministru al Transporturilor, Dan Șova, a declarat că dorește ca Portul Constanța să treacă în totalitate în administrarea Primăriei. Drept urmare, peste 2 500 de sindicaliști portuari au protest astăzi în fața Ministerului Transporturilor.

Dan Șova declara săptămâna trecută că 15% din acţiunile Portului Constanța ar trebui scoase pe bursă . Dacă planul va fi pus în aplicare, Ministerul Transporturilor nu va mai fi acţionar majoritar, iar acţiunile ar urma să fie împărţite egal între minister şi Primăria Constanța. Astfel, Primăria va deține o treime din port. Varianta propusă de Radu Mazăre presupune ca statul, care deţine 60% din acţiunile Portului, să listeze la Bursă 15% din acţiuni, iar alte 15% să le dea Consiliului Local Constanţa. Sindicaliștii s-au declarat nemulțumiți de intenția Guvernului, așa că au decis să protesteze în fața Ministerului Transporturilor.

“Avem două revendicări, care sunt în tabloul FNSP-ului de mai mulți ani, cu privire la Autoritatea Portuară Constanța. Având în vedere statutul ei de Autoritate nu poate fi listată la Bursă, deci nu poate fi privatizată. Al doilea aspect se referă la importanța strategică, la nivel national, a Autorității Portuare. Solicităm să rămână sub autoritatea Guvernului și să nu fie cedată Consiliului Local.” a afirmat  Mircea Burlacu, președintele Sindicatului FNSP Constanța.

Protestatarii sunt lucrători afiliați la Federația Națională a Sindicatelor Portuare Constanța, susținuți de membri ai Blocului Național Sindical din alte ramuri economice. Oamenii solicită Executivului să renunțe la planurile de trecere a Portului la autorităților locale.

Redactor: Denisa Stoenescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *