Acasă > Social > Proteste de amploare în fața prefecturii

Proteste de amploare în fața prefecturii

Protest de amploare în fața prefecturii și a primăriei Constanța. Aproximativ 2000 de angajați din port au protestat joi împotriva Guvernului și a intenției primarului Radu Mazăre de a prelua încă 13 % din acțiunile din port.

Alături de Federația Națională a Sindicatelor Lucrătorilor Portuari au protestat și reprezentanți ai Blocului Național Sindical. Acțiunea a fost îndreptată atât împotriva intenției edilului Radu Mazăre de a prelua pachetul suplimentar de acțiuni cât și împotriva Guvernului României, care nu reacționează.

“L-am întrebat pe Radu Mazăre, care ne vinde gogoși că va diminua gigacaloria. A luat 12 milioane de lei din 2008 și până acum. Ce a făcut cu banii? A triplat gigacaloria. Cerem desființarea republicii Mazăre”, a afirmat Mircea Burlacu, președinte FNSLP.

Reprezentanții Blocului Național Sindical și-au îndreptat atenția mai mult către actuala conducere a Guvernului României, dar nu au ratat șansa de a arunca săgeți spre primarul Constanței.

“Suntem în orașul care îl dă azi pe marele maestru al deghizamentelor. Nu m-ar surprinde, ținând cont și de însemnătatea acestei zile, să îl văd pe Radu Mazăre îmbrăcat în Iisus Hristos”, a susținut Dumitru Costin, președinte BNS.

Protestului s-a alăturat și sindicatul lucrătorilor poștali.

“Suntem solidari cu mișcarea lor și dorim modificarea legislației muncii. De fapt, acesta este scopul principal pentru care ne aflăm aici”, ne-a declarat Iancu Cristian, vicepreședinte SLPR.

Protestul a durat aproximativ patru ore, timp în care niciun înalt oficial nu și-a făcut apariția. Sindicaliștii sunt dispuși să meargă chiar mai departe. Ei au amenințat în repetate rânduri că în cazul în care Guvernul nu va lua măsuri împotriva preluării de acțiuni de către municipalitate, vor declanșa greva generală.

 Redactor: Bogdan Bolojan

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *