vineri, 18 septembrie 2020
Acasă > Social > Proteste la Oil Terminal. Consiliul de Administrație a fost revocat

Proteste la Oil Terminal. Consiliul de Administrație a fost revocat

Protest spontan la Oil Terminal. Aproximativ 500 de angajaţi au protestat în faţa sediului companiei împotriva planului de reorganizare propus de Consiliul de Administraţie. Acesta prevedea ca 300 de oameni să fie daţi afară începând cu 2015.

Sute de angajaţi ai Oil Terminal au protestat în faţa sediului companiei, după ce noul plan de reorganizare prevedea ca 300 de oameni să fie daţi afară anul viitor. Protestul a fost unul spontan, organizat chiar în momentul în care membrii adunării generale a acţionarilor s-au întrunit în şedinţă pentru votarea noului plan.

“Noi suntem aici să apărăm locurile de muncă ale colegilor noștri. Pe ordinea de zi a ședinței Adunării Generale a Acționarilor este aprobarea acestui plan de administrare. Prin aprobarea acestui plan de administrare, înseamnă că ori azi, ori mâine, de la 1 ianuarie se trece la disponibilizarea a 300 de salariați. Singurul motiv al lor este că producția a scăzut, iar numărul de personal a scăzut mult mai puțin față de scăderea producției. Deci nu se gândesc niciun moment la creșterea producției în această societate”, ne-a declarat Nicolae Androne, preşedinte sindicat Oil Terminal.

“Nu cerem salarii mari, nu cerem lucruri care nu se pot realiza, vrem doar să ne păstrăm locurile de muncă, să lucrăm. Nu mai spunem că nu am primit nicio indexare, că am fost de acord într-o anumită perioadă cu tăierea salariilor”, ne-a spus un angajat al Oil Terminal.

“Ne-au anunțat despre disponibilizare în urmă cu două săptămâni când au început demersurile, cu dusul la București. Noi știam, era programată”, ne-a zis un alt angajat al societății.

Protestul a escaladat, iar angajaţii au pătruns în clădire peste reprezentanţii conducerii (foto).

În cele din urmă membrii adunării generale a acţionarilor au votat în proporţie de 90 % ca planul care prevedea ca 300 de angajaţi să fie daţi afară să fie respins. Vestea a fost primită în urale de către angajaţi.

“Planul propus de actualul Consiliu de Administrație a fost respins. Drept urmare, Consiliul de Administrație a fost revocat în întregime”,  a anunțat, în uralele angajaților, Armando Andreșoiu, director Logistică Oil Terminal

În cel mai scurt timp va fi constituit un nou consiliu de administraţie care va trebui să vină cu un nou plan care să reducă din cheltuielile companiei.

Redactor: Bogdan Bolojan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *