miercuri, septembrie 18, 2019
Acasă > Eveniment > Proteste şi în penitenciarele Poarta Albă şi Botoşani; la Constanţa, deţinuţii refuză hrana, la Botoşani, au fost incendiate haine

Proteste şi în penitenciarele Poarta Albă şi Botoşani; la Constanţa, deţinuţii refuză hrana, la Botoşani, au fost incendiate haine

Revoltele continuă în penitenciare. Puşcăriile fierb din nou, iar deţinuţii nu s-au dat în lături de la violenţe, nemulţumiţi de condiţiile din spatele gratiilor. La Botoşani, peste 200 de deținuți au protestat în camerele de detenție, iar unii şi-au dat foc la haine. Puşcăriaşii au refuzat să intre în celule şi a fost nevoie ca trupele speciale să intervină pentru a calma spiritele.

Proteste au fost şi la Penitenciarul din Arad, dar şi la Poarta Albă, unde peste 200 de deţinuţi au intrat în greva foamei. Rudele acestora au venit şi au făcut scandal la poarta închisorii. În acelaşi timp la Iaşi, deţinuţii au continuat protestele începute luni. Şi ei au fost susţinuţi de rude. Aici protestele au fost mai violente, unul din deţinuţi a incendiat o celulă.

Nici cei care îşi executa pedepsele la Jilava nu au rămas indiferenţi şi s-au alăturat protestelor colegilor. Aici, cei aflaţi după gratii au ales să intre în greva foamei. Revoltă în rândul condamnaţilor a fost şi la Arad.

Şi în penitenciarul din Miercurea Ciuc situaţia este una explozivă. La fel ar fi fost şi atitudinea gardienilor care, susţin rudele celor încarceraţi, ar fi pătruns în celulele deţinuţilor şi i-ar fi bătut crunt.

”Unii deținuti s-au tăiat, alții au dat foc în celulă, dimineața la ora 2 au intervenit mascații, i-su scos pe hol și i-au bătut de i-au nenorocit. Fiul meu este bine, el nu a avut probleme, el nu a protestat. I-au bătut de la ora 2 la ora 5 și le spuneau «vreți condiții, luați de aici condiții». Toată lumea e speriată acolo. Nici nu mă gândesc să vorbesc cu cei de la penitenciar. De fapt, când mergem la vizită, ei se purtau foarte frumos cu noi”, a povestit mama unui deținut.

Sursa: b1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *