miercuri, 12 august 2020
Acasă > Externe > Proteste violente în SUA. O femeie a murit după ce o mașină a intrat în mulțime

Proteste violente în SUA. O femeie a murit după ce o mașină a intrat în mulțime

Guvernatorul statului Virginia a declarat stare de urgență după ce o persoană a murit şi alte 19 au fost rănite de o mașină care a intrat în mulţime la Charlottesville,  în timpul unor confruntări între naţionaliştii albi şi contramanifestanţi.

Protestul a degenerat, iar militanţii de extremă dreapta şi ultra-naţionaliştii albi s-au confruntat violent cu manifestanţii anti-extremişti.

Ministrul justiției american, Jeff Sessions, a condamnat ‘intoleranța rasială și ura’. El a anunțat că șoferul mașinii care a intrat în mulțime a fost plasat în arest, iar poliția tratează acest caz ca ‘omucidere’.

În paralel, Biroul Federal de Investigații a deschis o anchetă în acest caz.

“Trebuie să fim TOȚI uniți,  să condamnăm tot ceea ce reprezintă ura. Nu este loc pentru acest tip de violență în America. Haideți să fim uniți”, a scris și președintele Donald Trump pe contul său de Twitter, condamnând violențele care au izbucnit sâmbătă între naționaliștii albi și contramanifestanți.

Tensiunile au pornit de la o decizie de eliminare a statuii generalului Robert E. Lee.

Grupuri de naționaliști albi protestează la Charlottesville împotriva deciziei primăriei de a înlătura statuia generalului Robert Lee, care a condus forțele armate sudiste în Războiul Civil din SUA.

Atenție! Imagini cu un puternic impact emoțional!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *