Acasă > Social > Protestele elevilor navetişti au avut efect!

Protestele elevilor navetişti au avut efect!

Cincizeci de milioane de lei au fost deblocate în conturile inspectoratelor școlare județene pentru plata sumelor restante la decontarea transportului. După ce și-au strigat nemulțumirile în repetate rânduri, iată că problema elevilor privind decontarea transportului pare să se rezolve. O primă tranșă de 30 de milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor a fost deblocată la începutul săptămânii  urmând ca suma de 20 de milioane de lei să fie virată în cel mai scurt timp. Inspectorul şcolar general, Răducu Popescu, a transmis lunar ministerului de resort necesarul de fonduri pentru plata navetei elevilor. Suma la data de 31 martie 2013, la nivelul judeţului Constanţa, era de 2.500.000 de lei, 800.000 lei reprezentând restanţa pe anul 2012.

”În urma demersurilor făcute de Inspectorat și a materialelor pe care le-am primit de la directorii unităților de învățământ în care se argumenta necesitatea de a deconta elevilor către societățile de transport plata transportului elevilor și deplasarea acestora pentru prima perioadă a anului, am transmis în mod repetat ministerului solicitările noastre. Ne dorim ca acest decont să se realizeze în mod egal și corect pentru aceleași distanțe și condiții de transport să se deconteze prețul corect pentru că s-au întâlnit situații în România  în care pentru aceeași distanță prețul era și de 6 -7 ori mai mare”, a declarat Răducu Popescu, inspector școlar general Constanța.

Decontarea cheltuielilor de transport este prevăzută de Legea Educației Naționale nr. 1/2011. Prin aceasta, elevilor care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu li se decontează cheltuielile de transport din bugetul Ministerului Educației prin unitățile de învățământ la care învaţă, pe bază de abonament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *