Acasă > Eveniment > Protestul mămicilor, la Constanța

Protestul mămicilor, la Constanța

Mămicile constănţene vor să se prezinte în număr mare la Judecătoria Constanţa, pe data de 17 iunie, când se desfăşoară procesul împotriva fostelor angajate acuzate că au abuzat copilaşii Micul Regat.

În acest sens, ele au iniţiat şi o petiţie în spaţiul virtual, intitulată „NU abuzurilor în grădiniţe!“.

Cazul angajatelor grădiniţei particulare Micul Regat din Constanţa, unde în urmă cu doi ani au fost sesizate abuzuri grave împotriva copilaşilor stârneşte în continuare nemulţumiri în rândul părinţilor din oraş.

„Ştim cu toţii povestea «Micul Regat». Nu din cartea de poveşti, din păcate. Ci spusă de părinţii ai căror copii au trecut prin această traumă. Haideţi să fim alături de ei în ziua procesului! Un proces ce durează prea mult! Puteau fi copiii noştri! Cazurile acestea ar trebui trecute la «URGENT»“, au scris mămicile din Constanţa în petiţia lor.

Mămicile îndeamnă părinţii şi cetăţenii din oraş să se prezinte în număr cât mai mare la instanţă în ziua procesului, pentru a-şi arăta susţinerea faţă de victime şi de familiile lor, dar şi pentru a solicita pedepsirea corespunzătoare a celor vinovaţi.

Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, care le-au deferit instanţei pe Eliza Pufleanu, directorul centrului educaţional unde s-au înregistrat abuzurile, sub acuzaţia de complicitate la infracţiunea de purtare abuzivă, Georgiana Vierescu şi Alina Cristina Arma – îngrijitoare, Victoria Larissa Hercuş şi Irina Petre – educatoare, dar şi pe Cristina Manolache, director educativ, sub acuzaţia de purtare abuzivă. Petiţia poate fi semnată aici.

Sursa: ziuaconstanta.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *