luni, 10 august 2020
Acasă > Politica > PSD Mangalia, nemulțumit de ultima ședință a Consiliului Local

PSD Mangalia, nemulțumit de ultima ședință a Consiliului Local

Consilierii locali Laura Cirlan, Dragos Bociog, Marian Guta, Paul Foleanu, Lucian Popescu și Vasile Iorga resping categoric atitudinea neprincipială și abuzivă din ședința ordinară a Consiliului Local din 23.12.2014, a primarului Radu Cristian și a președintelui de ședință, dna Stan Linica, prin care s-au opus dreptului legal de dezbatere a proiectelor de hotărâre și de luare a cuvântului de către consilierii locali. A devenit o obișnuință pentru domnul primar Cristian Radu ca ședințele de Consiliu Local să se desfășoare de pe o zi pe alta fără ca proiectele de hotărâre să fie transmise consilierilor locali pentru a fi studiate și fără ca proiectele să aibă avizele comisiilor de specialitate.

Ori de câte ori consilierii locali refuză să voteze proiectele în formă inițiată, primarul Cristian Radu recurge la o atitudine de șantaj și amenințare permanentă a consilierilor locali, pentru a obține un vot favorabil.

Primarul Cristian Radu a fost foarte deranjat și supărat în momentul în care au fost aduse la cunoștință: ilegalitatea proiectului de taxe și impozite pentru că nu a fost pus la dispoziția consilierilor locali și nu a fost pus în dezbatere publică și faptul că este necesară o reducere/anulare a taxelor și impozitelor pentru o relaxare a activității economice în Mangalia, deoarece în ultimii ani, prin majorarea taxelor și impozitelor, s-au pus bariere în dezvoltarea agenților economici, aceștia fiind nevoiți să reducă din personal și să limiteze investițiile.

Primăria dorește să construiască în stațiuni case de vacanță pentru oamenii din toată țara, cu credit ipotecar, în condițiile în care Primăria are obligația să pună la dispoziție terenul și utilitățile, iar în momentul de față nu putem asigura infrastructura atât de necesară în cartierele Dobrogea I și Dobrogea II,  unde cetățenii orașului Mangalia locuiesc în case fără utilități. Va trebui să ne gândim să construim case pentru mangalioți, dar fără credit ipotecar.

Primarul Cristian Radu dorește să aprobăm cheltuieli pentru demolare retroactiv pentru unele clădiri din cartierul Dobrogea II, aflate în proprietatea primăriei, în condițiile în care acestea nu mai există (au fost furate, nu demolate), iar răspunzători pentru faptul că ele au fost furate nu există. Prejudiciul nu a fost recuperat, răspunzători pentru acest lucru nu există, dar Consiliul Local trebuie să aprobe plata unor lucrări de demolare fictive.

Este regretabil faptul că, prin această atitudine a primarului, problemele reale ale cetățenilor Mangaliei, ce necesită rezolvare de foarte mulți ani, nu pot fi rezolvate.

Consilierii locali: Laura Cirlan, Dragoș Bociog, Marian Guta, Paul Foleanu, Lucian Popescu și Vasile Iorga

Biroul de presă al PSD Mangalia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *