PSD propune o constănțeancă pentru funcția de premier

  •  
  •  
  •  
  •  

SevilPreședintele social democraților, Liviu Dragnea a declarat, astăzi, la consultările cu președintele Klaus Iohannis că alianța PSD – ALDE  o propune pentru funcţia de prim-ministru pe  Sevil Shhaideh.

Aceasta a fost angajată a Consiliului Judeţean Constanţa.

Liviu Dragnea a mai spus și că  “deocamdată” nu poate solicita această funcție pentru sine.

“O condamnare nedreaptă și o lege profund neconstituțională nu mi-au dat posibilitatea să solicit această demnitate pentru mine deocamdată”, a subliniat liderul PSD.

Sevil Shhaideh are 50 de ani, iar în 1987 a absolvit Academia de Ştiinţe Economice, Facultatea de Planificare Economică şi Cibernetică.

În 1995 şi 2001, ea a obţinut specializările: expert în administraţie publică şi manager ONG la organizaţia internaţională USAID din Statele Unite ale Americii, iar în 2003 a primit titlul de auditor în urma unui curs susţinut la TUV Institution, potrivit CV-ului său publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltării.

În perioada 1987-1991, ea a fost angajată ca analist programator la Trustul pentru Mecanizarea Agriculturii Constanţa, iar din 1991 şi până în 1993 a fost manager Sisteme Informatice la Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială a judeţului Constanţa.

Ulterior, din 1993 şi până în 2007, Sevil Shhaideh a fost director Sisteme Informatice în Consiliul Judeţean (CJ) Constanţa, iar între anii 2007 şi 2012 a condus Direcţia Generală de Proiecte din CJ Constanţa, având ca principale atribuţii coordonarea şi managementul proiectelor cu finanţare europeană.

În 2012, Sevil Shhaideh a fost numită în funcția de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *