PSD va încerca să forţeze trecerea moţiunii pe tema eliminării subvenţiei pentru căldură

Senatorul Moga – „Amet Aledin şi Ibram Iusein, duşmanii Constanţei”

„Este cazul ca parlamentarii UDTR şi UDTTMR să nu mai voteze împotriva constănţenilor şi să le alăture celor care aruncă în aer preţul gigacaloriei pentru populaţie”

Decizia Guvernului de eliminare a subvenţiilor la încălzire a fost deja atacată de Uniunea Social Liberală cu o moţiune de cenzură simplă. Reprezentanţii PSD spun că decizia luată de Executiv este greşită, întrucât îi va afecta pe oamenii cu venituri medii, din mediul urban, nicidecum pe cei bogaţi, aşa cum susţine ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu. „Cei cu venituri mari sunt demult debranşaţi de la sistemul centralizat de încălzire, pe ei nu-i interesează acest lucru. Cei cu venituri foarte mici vor primi ajutoare sociale de încălzire. În schimb, cei cu venituri medii – sau cum îi consideră domnul ministru Lăzărescu, bogaţi – adică cei care au peste 8 milioane de lei pe lună, aceştia vor fi afectaţi”, a declarat Nicolae Moga, senator PSD de Constanţa.

338 de lei pentru o gigacalorie vor plăti constănţenii în această iarnă

Guvernul a dat deja o Ordonanţă de Urgenţă prin care familiile cu venituri de peste 720 de lei pentru fiecare membru nu vor mai primi subvenţie la căldură pe timpul iernii. Urmarea? Factura la întreţinere va creşte cu până la 30% la sută.

„PSD în război cu parlamentarii minorităţilor”

Senatorul PSD Nicolae Moga spune că moţiunea simplă a opoziţiei poate duce la revizuirea Ordonanţei de Urgenţă, cu condiţia ca parlamentarii minorităţilor să nu mai voteze cu puterea şi să refuze să mai fie vânzători de ţară la pachet cu deputaţii UNPR. „Noi o să ne batem pentru a forţa trecerea moţiunii simple. Fac apel la parlamentarii independenţi, inclusiv la cei de Constanţa, Amet Aledin de la UDTTMR şi Ibram Iusein de la UDTR, să nu mai fie vânzători de ţară, laolaltă cu UNPR-iştii şi să voteze în interesul constănţenilor”, spune Moga, care a mai arătat că tăierea subvenţiilor va sărăci pur şi simplu milioane de români.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *