PSIHOLOG LA CRESA NR. 20

 •  
 •  
 •  
 •  

In cadrul Cresei  nr. 20 Navodari se asigura servicii de supraveghere, ingrijire si asistenta medicala de catre personalul specializat –  infirmiere si asistente medicale, dar si un program de educatie timpurie adecvat varstei, nevoilor, potentialului de dezvoltare si particularitatilor copiilor cu varste cuprinse intre  1- 4 ani, prin  coordonarea personalului mentionat anterior de catre un cadru specializat.

Pentru aceasta ,incepand  cu anul  2012  cresa din Navodari are sansa de a beneficia de activitatea unui psiholog. Acesta  asigura si servicii de consiliere si sprijin  pentru parinti/reprezentatii legali ai copiilor si completeaza, periodic, fise cuprinzand gradul  de dezvoltare psihomotorie a copiilor.

Actiunile intreprinse de psiholog in cadrul cresei se desfasoara pentru eficientizarea activitatilor din respectiva  institutie. Se acorda o atentie deosebita modului  in care isi petrec  timpul copii in orele de program in cresa, urmarindu-se stimularea adecvata a a acestora, pentru o dezvoltare psihomotorie corespunzatoare. Programul va fi astfel structurat incat sa se tina cont de nevoile specifice varstei, alternand activitatile, jocurile cele mai solicitante pentru micuti, cu cele de relaxare- odihna activa (muzica, dans, gimnastica, etc.), deoarece la aceasta varsta copii capata  usor abilitati si deprinderi care  constituie baza  pentru educatia ce se va face ulterior in gradinita si scoala.

Dificultatile de adaptare, de relationare, psihoemotionale, etc., pot fi discutate de catre parinti cu psihologul, pentru a continua acasa  demersurile intreprinse in cresa, necesare depasirii acestora.

Mentionam  ca exista deschidere si disponibilitate din partea psihologului pentru acei parinti care solicita ajutor in depasirea dificultatilor de comportament ale copiilor. Atunci cand aceste dificultati sunt depistate de catre psiholog in timpul programului de cresa, sesizeaza parintii si colaboreaza cu ei pentru gasirea modalitatilor de rezolvare.

11 thoughts on “PSIHOLOG LA CRESA NR. 20

 1. Da, intr-adevar, este ideal ca activitatea si dezvoltarea copiilor sa fie vegheata si de un psiholog, mai ales de la varste fragede, cand pot fi depistate si astfel rezolvate anumite probleme, inca de timpuriu .

  Nu pot decat sa sustin o astfel de initiativa, si in calitate de mamica a unui baietel proaspat inscris in cresa, sunt deschisa oricarei colaborari cu acest psiholog.

 2. Salutam decizia. Astept cu nerabdare concluzionarea celor spuse mai sus. Putem face o sedinta cu parintii, pe fiecare clasa, imediat ce aveti rezultate si pentru a ne cunoaste?

  Multumim Domnului Primar Matei!

 3. Laudabila initiativa…Astfel poate ca programul cresei va fi structurat astfel incat sa se tina cont, intr-adevar,de nevoile si potentialul copiilor inscrisi.

 4. Acesta initiativa este un nou inceput si o oportunitate pentru copiii care chiar au nevoie de un psiholog,dar nu numai pentru ei cat si pentru parinti. Acest program este unul dintre cele mai bune si ar trebui sa fie folosite si in scoli sau gradinite.Multumim celor care au participat la acest program si au reusit sa il duca pana la bun sfarsit.

 5. Chiar astazi am inceput demersurile ptr inscrierea baietelului meu la cresa nr 20 si cu ocazia asta am intrat pe internet sa ma documentez un pic despre ea,iar ceea ce am citit mai sus mi se pare extraordinar,toate cresele ar trebui sa lucreze un un psiholog,consider ca este in beneficiul copiilor cat si al parintilor,o initiativa demna de lauda!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *