Acasă > Social > Răcire accentuată a vremii. Temperaturi negative, lapoviță și ninsoare în jud. Constanța

Răcire accentuată a vremii. Temperaturi negative, lapoviță și ninsoare în jud. Constanța

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, astăzi, o atenţionare Cod galben de vânt puternic în mai mult de jumătate din ţară, precum şi o informare de ninsori şi vreme rece în majoritatea regiunilor.

Sâmbătă, în județul Constanța, pe timpul zilei vor fi temperaturi între -5 și -2 grade C. Noaptea, valorile termice vor cobori până la -7.

De vineri, 22 februarie, ora 16:00, până sâmbătă,  23 februarie, ora 16:00, în 36 de judeţe din Banat, Crişana, Muntenia, Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale care vor depăşi 55 – 65 km/h şi, izolat, 70 km/h.

Pe crestele montane, vântul va sufla tare, cu viteze de peste 90 – 100 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

Totodată, în perioada 22 februarie, ora 14:00 – 23 februarie, ora 16:00, va fi în vigoare o informare meteo de vreme rea în majoritatea zonelor.

Astfel, se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. Acestea vor fi mixte în Transilvania şi mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpaţii Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

În Moldova, Dobrogea, Muntenia şi Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45 – 55 km/h, iar local se va forma gheţuş.

Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea şi dimineaţa, mai ales în regiunile nordice şi centrale.

Meteorologii notează că vremea se va menţine rece până luni, 25 februarie.

Sursa: ANM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.